dimarts, 24 de desembre del 2019

Nota de condol per Amadeo Laborda

Benvolguts amics / benvolgudes amigues:
Ahir, 23 de desembre, sobre les 22.00 h, va morir Amadeo Laborda, escriptor de Pedralba.
Amadeo Labora estarà de cos present hui 24 de desembre al tanatori de "Las Lunas" de Benaguasil, a partir de les 09:30 h del matí.
La missa serà a les 16:00 de la vesprada a l'església de Pedralba.
Acompanyem a la família en el sentiment i als amics per tan trista pèrdua.
Des de Lletra Impresa Edicions volem expressar el nostre pesar perquè Amadeo era, abans de res, el nostre amic, a més d'un bon escriptor i una persona extraordinària.
Mercè Climent i Juli Capilla
DEP
---------------------------------------------------------------------------------
Nota de condolencia por Amadeo Laborda
Queridos amigos / queridas amigas:
Ayer, 23 de diciembre, sobre las 22.00 h, nos dejó Amadeo Laborda, escritor de Pedralba.
Amadeo Labora estará de cuerpo presente hoy 24 de diciembre en el tanatorio de "Las Lunas" de Benaguasil, a partir de las 09:30 h de la mañana.
La misa será a las 16:00 h de la tarde en la iglesia de Pedralba.
Acompañamos a la familia en el sentimiento y a los amigos por tan triste pérdida.
Desde Lletra Impresa Edicions queremos expresar nuestro pesar porque Amadeo era, antes que nada, nuestro amigo, además de un buen escritor y una persona extraordinaria.
Mercè Climent y Juli Capilla
DEP


dilluns, 16 de desembre del 2019

Presentem "El regrés" d'Antoni Garcia-Oliver a Gandia


Ens plau convidar-vos a la presentació de la novel·la El regrés d'Antoni-Garcia Oliver, que tindrà lloc aquest dimarts 17 de desembre a la Biblioteca Central de Gandia, a les 19.30  h. Comptarem amb la prsència de Facund Puig, cap del Gabinet del conseller d'Educació, Cultura i Esport; Emili Selfa, professor i escriptor, i Antoni Garcia-Oliver, autor del llibre. Hi esteu convidades i convidats!

divendres, 13 de desembre del 2019

De Barcelona a la Marina, Lletra Impresa de cap de setmana

Aquest cap de setmana tenim previst dos actes literaris i festius, especialment adreçats als infants, però no únicament perquè els adults també en podran gaudir. 
Dissabte estarem a Barcelona, per presentar un llibre extraordinari: Diu que diuen, un recull de dotze contes meravellosos de l'escriptor Miquel-Lluís Muntané

I diumenge, a Jesús Pobre, a la Marina Alta, per gaudir del contacontes teatralitzat i del taller Cotonet i les cinc carlotes, a propòsit d'un àlbum il·lustrat preciós d’Irene Verdú Daniel García Moragues. A més de les verdures, els fruits, el vinet, la cerveseta que ofereix el Mercat del Riurau tots els diumenges: 



Hi esteu totes i tots convidats!!!

dilluns, 25 de novembre del 2019

Presentació i contacontes de “Cotonet i les cinc carlotes”, d’Irene Verdú i Daniel García Moragues


Ens plau convidar-vos a la presentació i contacontes de:
“Cotonet i les cinc carlotes”,
un àlbum il·lustrat
d’Irene Verdú i Daniel García Moragues.

Sala d’actes de la Biblioteca Central de Gandia,
28 de novembre, 19.30 h


Un àlbum per a compartir!


L’escriptora d’Oliva, Irene Verdú, i el gandià Daniel García Moragues acaben de publicar a Lletra Impresa Edicions un àlbum adreçat als més menudets. Amb el títol Cotonet i les cinc carlotes els autors pretenen enamorar les xiquetes i els xiquets amb una història senzilla però plena de valors.    
Així, en l’àlbum, Cotonet és un conillet eixerit i rialler. Un bon dia es troba amb el planter de carlotes que han sembrat els seus pares. Però, voldrà compartir-les amb tota la família o se les menjarà totes?
Cotonet i les cinc carlotes és un llibre que ens ensenya que compartir i ser generosos amb els altres ens fa molt més feliços i ens és infinitament més beneficiós i satisfactori.  



dimecres, 13 de novembre del 2019

Taula redona: “Pensar el País amb Joan Fuster” (Espai Joan Fuster de Sueca, divendres, 15 de novembre, 19.00 h)

Ens plau convidar-vos a la taula redona:
“Pensar el País amb Joan Fuster”,
a propòsit del llibre Corrents de fons, de Gustau Muñoz,
un assaig imprescindible sobre el nostre país.

Hi intervindran:
Adolf Beltran, escriptor i periodista
Antoni Furió, catedràtic de la Universitat de València
Francesc Calafat, escriptor
Gustau Muñoz, autor del llibre



Gustau Muñoz, un dels intel·lectuals valencians més perspicaços i punyents de les darreres dècades, publica Corrents de fons, un assaig impecable sobre la deriva política, social i cultural del nostre país en el darrer segle i fins a l’actualitat. Una crida entusiasta –també– que posa en valor l’esforç d’una part de la societat que lluita per modernitzar-se, per dignificar la cultura i la llengua pròpies, per fer-se sentir enmig d’un context internacional amenaçat per la xenofòbia, la intransigència, el feixisme i una globalització unilateral i sense concessions a la societat de benestar i a una democràcia real. 

dijous, 31 d’octubre del 2019

Lletra Impesa a la Plaça del Llibre de València (I)

Ens agrada veure la Plaça de l'Ajuntament de València plena de llibres i... en valencià! Lletra Impresa Edicions, per tercer any consecutiu, té el seu estand carregat de novetats.


Ahir i hui era el torn de les activitats escolars. Així, l'escriptora i contacontes Silvia Colomer va oferir un espectacle al voltant del Fantàstic Món de la Bruixa Xocolata, a propòsit de la col·lecció de llibres "La Bruixa Xocolata", de la qual és autora, juntament amb l'il·lustrador Sergi Olcina


Aquest matí Irene Verdú i Maria Martínez, autores de la col·lecció de llibres infantils didàctics "El Príncep preguntador" han ensenyat tot el que podem fer per tenir cura del planeta Terra (perquè només en tenim un) i com és de fàcil pertànyer al club dels protectors de la Natura. I tot de la mà del Príncep preguntador i dels seus amics el Savi saberut, la curiosa Teresa i Flabiol el Joglar.


També hui, l'escriptora i editora Mercè Climent ha fet un contacontes al voltant d'algunes de les històries incloses en el llibre Diu que diuen..., de Miquel-Lluís Muntané i Rosanna Crespo. Un llibre divertit que, a més, convida els més menuts a reflexionar. 


dilluns, 28 d’octubre del 2019

ACTIVITATS INFANTILS A LA PLAÇA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA

València es prepara per a la 7a edició de la Plaça del Llibre. Des de Lletra Impresa Edicions hem preparat tres animacions lectores dirigides als col·legis per al dia 30 i 31 d'octubre:

- El fantàstic món de la Bruixa Xocolata, a càrrec de Silvia Colomer (30/10 a les 10h)
- El grill i els seu cric-cric, a càrrec d'Irene Verdú i Maria Martínez (31/10 a les 10h)
- Diu que diuen..., a càrrec de Mercè Climent (31/10 a les 11.15h)




dissabte, 26 d’octubre del 2019

Lletra Impresa a la Plaça del Llibre de Castelló

Hui hem estat a la Plaça del Llibre de Castelló per presentar les novetats de Lletra Impresa Edicions: Cotonet i les cinc carlotes i Vidres en la moqueta.


Irene Verdú i Daniel Garcia Moragues han oferit als més menudets un espectacle molt divertit que combinava teatre, il·lustració i música, amb la gràcia que no han contat el llibre, sinó que justament han traslladat als xiquets i a les xiquetes al principi de la història. 




Al final del matí Rafa Gomar ha anat contestant totes les preguntes que Mercè Climent li anava plantejant sobre la magnífica novel·la Vidres en la moqueta al voltant de la trama, dels personatges, del procés creatiu...



Però el dia ha sigut molt més que això. Hui ha sigut un dia entre lletres i llibres, amigues i amics, converses, rialles... Llarga vida a la Plaça del Llibre de Castelló!

dijous, 24 d’octubre del 2019

Irene Verdú i Daniel García Moragues publiquen un àlbum per a compartir


L’escriptora d’Oliva, Irene Verdú, i el gandià Daniel García Moragues acaben de publicar a Lletra Impresa Edicions un àlbum adreçat als més menudets. Amb el títol Cotonet i les cinc carlotes els autors pretenen enamorar les xiquetes i els xiquets amb una història senzilla però plena de valors.    

Així, en l’àlbum, Cotonet és un conillet eixerit i rialler. Un bon dia es troba amb el planter de carlotes que han sembrat els seus pares. Però, voldrà compartir-les amb tota la família o se les menjarà totes?

Cotonet i les cinc carlotes és un llibre que ens ensenya que compartir i ser generosos amb els altres ens fa molt més feliços i ens és infinitament més beneficiós i satisfactori.  

Ací teniu l'enllaç de la fitxa del llibre: 


dijous, 17 d’octubre del 2019

Entrevista a Rafa Gomar, autor de "Vidres en la moqueta"



Aquesta vesprada presentem la darrera novel·la de Rafa Gomar, Vidres en la moqueta (Casa de Cultura Marqués de González de Quirós,19.30 h). I per anar fent boca us deixem l'entrevista que el periodista Daniel Ardid li va fer a Tele Safor fa uns dies.

dimarts, 15 d’octubre del 2019

“Després de l’amor”, finalista en narrativa en el Liberisliber de Besalú


“Després de l’amor”, finalista en narrativa en el Liberisliber de Besalú

“Després de l’amor”, de l’australià d’origen indi Subhash Jaireth,
la crònica sentimental de la desfeta de l’URSS i del bloc comunista
____________________________________________________________
Una novel·la destinada a commoure els cors dels lectors de tot el món

Traduïda per Jorge Salavert, resident a Austràlia des de l’any 1996 i especialista en Shakespeare, Després de l’amor, de l’australià d’origen indi Subhash Jaireth, ha quedat finalista en narrativa en el Liberisliber de Besalú, una de les fires d’editorials independents més importants de Catalunya. Podeu llegir la notícia sencera aquí:  



Després de l’amor és una obra singular; per moltes raons. En primer lloc, perquè no és únicament una novel·la d’amor sinó que, més enllà de la història íntima que s’hi narra, ben interessant, plena d’intrigues i de vaivens psicològics, es testimonia la caiguda de l’urss i del bloc comunista. Un veritable sotrac que va ensorrar els fonaments d’una part considerable del món, i de conseqüències de gran transcendència que expliquen encara les societats actuals, occidentals i orientals.
A més a més, la novel·la es fa ressò també d’un tema candent que preocupa tots els governs: els moviments migratoris i les seves repercussions socials i econòmiques. Els escenaris no poden ser més cridaners i vistosos: l’Índia, Rússia, Itàlia i Austràlia. 
La novel·la comença a la fi de la dècada dels 60, quan en Vasu, un jove indi estudiant d’arquitectura a Moscou, coneix una jove russa, l’Anna, estudiant d’arqueologia i intèrpret de violoncel. Entre tots dos sorgeix una exultant relació amorosa. Quan Vasu torna a l’Índia, no pot oblidar l’Anna i, malgrat que va contra les convencions culturals índies, torna a Moscou per retrobar-se amb ella. Més tard, en Vasu aconsegueix un treball d’arquitecte a Venècia, i l’Anna hi veu l’ocasió propícia per sortir de l’urss. Tanmateix, la jove parella sembla una mica perduda al laberint venecià, fins que un dia l’Anna desapareix sense deixar-ne rastre...

dilluns, 14 d’octubre del 2019

Lletra Impresa rebutja la sentència del TSJ

Lletra Impresa Edicions manifesta el seu rebuig a la sentència condemnatòria 
del TSJ contra els presos polítics catalans


divendres, 11 d’octubre del 2019

Vidres en la moqueta, de Rafa Gomar, a Gandia


Presentació de la novel·la Vidres en la moqueta, de Rafa Gomar, a Gandia
(17 d’octubre, 19.30 h, dijous, a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós)

Hi intervindran:

Lluís Miret, escriptor i director del CEIC Alfons el Vell
Mercè Climent, escriptora i editora
Rafa Gomar, autor de la novel·la


Feia deu anys que Rafa Gomar no publicava una novel·la, des d’Andròmines (2009), amb la qual va obtenir el XXXVIII Premi Octubre Andròmina de narrativa. En aquest temps, però, l’incansable escriptor de Gandia no ha deixat de publicar: dietaris, poesia, reculls de contes... Ara, amb Vidres en la moqueta, publicat per Lletra Impresa Edicions, indaga en l’amor com una oportunitat a partir del dolor patit pels protagonistes. En la novel·la tres matrimonis fan un viatge de cinc dies en un creuer per les aigües del Rin, des d’Amsterdam a Estrasburg. Sota l’aparent placidesa del trajecte i les excursions efectuades a les grans ciutats per on passen, Marta coneix Rasim, un bosnià exiliat de la Guerra dels Balcans que treballa com a cambrer i massatgista al vaixell. Els destins entrecreuats, les paradoxes del passat i les seues concomitàncies com a víctimes, els uniran fermament.

Amb un llenguatge directe i una mirada incisiva, de vegades crua i d’altres lírica, l’autor ens mostra la visió del món d’uns representants paradigmàtics de la burgesia, on predomina l’interès pràcticament exclusiu pels diners i els negocis. La corrupció, la superficialitat, la violència masclista, la guerra, el caràcter extrem i el passat com a alt càrrec del franquisme d’un dels personatges, Víctor Varela, són les altres coordenades on s’emmarca la història. I, tanmateix, Marta i Rasim, enmig d’aquest parany de corruptela i materialisme insidiós, i en la inesperada coincidència que l’atzar els brinda, hi veuen una escletxa on projectar un bri d’esperança i il·lusió. Una novel·la commovedora i intrigant.


Autor:

Rafa Gomar va nàixer a Gandia, a la Safor, i actualment viu entre València i Pego. Va cursar estudis de Magisteri a l’Escola del Professorat d’EGB de València i els de llicenciat en Ciències de l’Educació (Pedagogia) a la Facultat de Filosofia i CC. de l’Educació de València.
La seua trajectòria literària se centra en el gènere narratiu. És autor de tres dietaris, Donato, 2,27 (1988), finalista del VII Premi Joanot Martorell de Gandia; Vianant (El Cep i la Nansa-2007), els quals han estat antologats. El tercer dietari és Fràgil sol de tardor (El Cep i la Nansa-2016
A més a més ha publicat cinc llibres de contes: Legítima defensa (1991), Premi Víctor Català i Premi dels Escriptors Valencians; Viure al ras (2000); Batecs (2004), XXXIX premi Recull de narrativa “Joaquim Ruyra”; Exercicis respiratoris (2005) i Bé, perdona’m però estan esperant-me (2014).
També és l’autor de tres novel·les: En blanc i negre (1995), Rin (2004) i Andròmines (2009), que va obtenir el XXXVIII Premi Octubre Andròmina de narrativa.
A més a més ha col·laborat en revistes com ara: Papers de Cultura, Boom, Saó, El Temps, Caràcters, Serra d’Or o L’Aiguadolç, entre altres.

dilluns, 7 d’octubre del 2019

Un Liberisliber 2019 sensacional


Ha estat un cap de setmana molt intens a Besalú. Molts quilòmetres (uns 1.300), poques hores de son, moltes hores d'estar-nos drets dins d'una carpa de 3 metres quadrats, quan no perseguint a la nostra Júlia...
Però ha valgut la pena, i molt, repetir en la Fira d'Editorials Independens Liberisliber. Per moltíssimes raons: per les complicitats amb altres editors i editores, per les amistats que anem fent, per les xerrades amb els nostres nous lectors, per comprovar que no valen les fronteres quan es tracta de bona literatura, pels llibres venuts (més que l'any passat)...
Això sí, ens ha mancat temps per passejar-nos pels carrers de Besalú, per assistir als actes que s'hi havien organitzat, per mirar amb atenció els llibres publicats per les altres 64 editorials participants (de Catalunya, del País Valencià i d'Espanya), per conversar amb més calma amb editors, autors i organitzadors, fer-nos una copa o dues després del sopar de germanor...
Però l'any que ve repetirem i farem per solucionar tot açò.
Gràcies, Liberisliber!!!


dijous, 3 d’octubre del 2019

PREMIS LIBERISLIBER


L'any passat vam tindre l'immens honor de guanyar un dels premis Liberisliber, concretament el Premi Liberisliber Lira (poesia), amb el llibre Poesia completa. Cartes a Fernando Pessoa, de Mário de Sá-Carneiro, amb traducció de Vicent Berenguer. 

Enguany alguns dels nostres llibres opten als Premis Liberisliber. Serà difícil repetir la mateixa sort:

PREMI LIBERISLIBER DE NARRATIVA

Després de l'amor de Subhash Jaireth, amb traducció de Jorge Salavert.

SINOPSI:

A la fi de la dècada dels 60, en Vasu, un jove indi estudiant d’arquitectura a Moscou, coneix una jove russa, l’Anna, estudiant d’arqueologia i intèrpret de violoncel. Entre tots dos sorgeix una exultant relació amorosa. Quan Vasu torna a l’Índia, no pot oblidar l’Anna i, malgrat que va contra les convencions culturals índies, torna a Moscou per retrobar-se amb ella. Més tard, en Vasu aconsegueix un treball d’arquitecte a Venècia, i l’Anna hi veu l’ocasió propícia per sortir de l’URSS. Tanmateix, la jove parella sembla una mica perduda al laberint venecià, fins que un dia l’Anna desapareix sense deixar-ne rastre, i en Vasu, paradoxalment, no fa gaire cosa per cercar-la. Molts anys després, en Vasu descobrirà les raons d’aquella separació. Unes raons doloroses i gratificants alhora.

Una història narrada amb delicadesa, plena d’emocions, en què la música té una presència constant i remet als sentiments més valuosos, amb un subtil i impagable rerefons polític i històric, i on el xoc entre els protagonistes va molt més enllà de l’amor esdevenint el símbol inequívoc d’una època ideològicament convulsa, plena de contrastos i contradiccions. Una novel·la, també, sobre el fenomen humà més important dels nostres temps, la migració, i els profunds canvis que sovint produeix en les persones.

Una inquietant novel·la d’amor, traïció i redempció, ambientada a l’Índia, Rússia, Itàlia i Austràlia. Després de l’amor està destinada a tocar els cors dels lectors de tot el món.

PREMI LIBERISLIBER PENSA (NO FICCIÓ)

Corrents de fons. Cultura, societat, política de Gustau Muñoz.

SINOPSI:

Aquest llibre aplega un conjunt de textos que tenen com a rerefons la consideració crítica sobre el País Valencià contemporani des de la perspectiva de la cultura, la societat i la política. Reflexions que atenyen les darreres dècades, i particularment el llarg parèntesi de govern desficaciat i corrupte de la dreta, i encara més enllà, per tal com l’autor es remunta pràcticament a tot el segle XX i es fa ressò no només del context valencià, sinó també global. En aquest sentit, s’hi analitzen transformacions significatives de les societats contemporànies i les mutacions del Zeitgeist o esperit de l’època que ens determina, sense oblidar les reverberacions del panorama polític i ideològic a l’Estat espanyol o del procés sobiranista a Catalunya. Així, Gustau Muñoz analitza alguns dels aspectes socioeconòmics que ens han condicionat, com ara una industrialització tardana i irregular, el pes feixuc de les elits conservadores de sempre —que tanmateix han anat renovant-se—, la tradició amagada dels reaccionaris valencians, el perill constant de l’autoritarisme i la nostàlgia de la dictadura, les temptatives d’un secessionisme aberrant i, encara, la deriva parafeixista que ara i adés amenaça amb capteniments xenòfobs i excloents. Tot plegat contrasta amb els esforços reeixits de modernització d’una part gens menyspreable de la societat valenciana que confia en el seu país, que s’estima la llengua pròpia, i que ha sabut bastir, de la Transició ençà —a partir d’una xarxa molt subtil de complicitats, sovint a contracorrent—, un entramat cultural i literari homologable a qualsevol societat occidental. Per les pàgines d’aquest assaig passen també figures insignes de la nostra cultura, com ara Vicent Blasco Ibáñez, Josep Renau, Joan Fuster, Emili Gómez Nadal, Marc Granell, Ramir Reig, Rosa Serrano, Josep V. Marqués, Josep Bertomeu Moll, i moltíssimes personalitats més.



PREMI LIBERISLIBER XIC TEXTUS (INFANTIL I JUVENIL AMB PREPONDERÀNCIA DEL TEXT PER SOBRE DE LA IMATGE)

Diu que diuen... de Miquel Lluís Muntané, amb il·lustracions de Rosanna Crespo.

SINOPSI

Un cocodril que vol ser cantant, un fantasma que té por, unes formigues castelleres, un penell envanit i poc sociable, l’aigua d’una font que té la virtut de l’alegria, uns cargols futbolistes, un espantall espantat, un gat vigilant d’un magatzem de formatges, un grill que volia veure el mar… Aquests animalons, i altres personatges de fantasia, són els protagonistes d’aquests contes juganers i divertits, màgics i plens de giragonses i sorpreses. 

Diu que diuen… és un recull de dotze contes que ens tornen a l’atmosfera de la millor tradició de la narrativa oral, però ens brinden alhora l’exquisidesa de la paraula escrita amb cura, perquè han passat pel sedàs de l’ofici d’un escriptor de primera magnitud, com és el cas de Miquel-Lluís Muntané. Publicats inicialment a la revista Tretzevents, s’apleguen ara en forma de llibre, ben polits, pentinats i amb vestits nous de trinca; per trencar l’ensopiment i la monotonia dels adults i despertar la imaginació dels infants.


dilluns, 30 de setembre del 2019

Dia Internacional de la Traducció


Hui 30 de setembre se celebra el Dia Internacional de la Traducció. Des de Lletra Impresa Edicions volem posar cara als nostres traductors i traductores i agrair-los la seua tasca impagable a favor de la literatura universal.

diumenge, 29 de setembre del 2019

Lletra Impresa Edicions al Liberisliber 2019

Per segon any consecutiu hi serem a la Fira Liberisliber de Besalú, amb 64 editorials independents més. Serà el cap de setmana pròxim, entre el 5 i 6 d'octubre. Moltes ganes! Us hi esperem!



dimarts, 24 de setembre del 2019

Vidres en la moqueta, la nova novel·la de Rafa Gomar


Feia deu anys que Rafa Gomar no publicava una novel·la, des d’Andròmines (2009), amb la qual va obtenir el XXXVIII Premi Octubre Andròmina de narrativa. En aquest temps, però, l’incansable escriptor de Gandia no ha deixat de publicar: dietaris, poesia, reculls de contes... Ara, amb Vidres en la moqueta, publicat per Lletra Impresa Edicions, indaga en l’amor com una oportunitat a partir del dolor patit pels protagonistes.


SINOPSI

Any 2000. Tres matrimonis fan un viatge de cinc dies en un creuer per les aigües del Rin, des d’Amsterdam a Estrasburg. Sota l’aparent placidesa del trajecte i les excursions efectuades a les grans ciutats per on passen, Marta coneix Rasim, un bosnià exiliat de la Guerra dels Balcans que treballa com a cambrer i massatgista al vaixell. Els destins entrecreuats, les paradoxes del passat i les seues concomitàncies com a víctimes, els uniran fermament.
Amb un llenguatge directe i una mirada incisiva, de vegades crua i d’altres lírica, l’autor ens mostra la visió del món d’uns representants paradigmàtics de la burgesia, on predomina l’interès pràcticament exclusiu pels diners i els negocis. La corrupció, la superficialitat, la violència masclista, la guerra, el caràcter extrem i el passat com a alt càrrec del franquisme d’un dels personatges, Víctor Varela, són les altres coordenades on s’emmarca la història. I, tanmateix, Marta i Rasim, enmig d’aquest parany de corruptela i materialisme insidiós, i en la inesperada coincidència que l’atzar els brinda, hi veuen una escletxa on projectar un bri d’esperança i il·lusió. Una novel·la commovedora i intrigant.

BIOGRAFIA AUTOR


Rafa Gomar va nàixer a Gandia, a la Safor, i actualment viu a València. Va cursar estudis de Magisteri a l’Escola del Professorat d’EGB de València i els de llicenciat en Ciències de l’Educació (Pedagogia) a la Facultat de Filosofia i CC. de l’Educació de València.
La seua trajectòria literària se centra en el gènere narratiu, tot i que també ha conreat la poesia amb la publicació d’obres com ara Les quotidianies d’Arístides (1981), I Premi Abril de Benidorm; I nosaltres com la pols dormíem dins d’un calaix (1984); Saxo, guardonada amb el VIII Premi de Poesia Felip Ramos, en 1987 i Gandia-Port, un llibre que combina poemes amb les fotografies de Pep Aparisi.
Pel que fa a la narrativa, és autor de tres dietaris, Donato, 2,27 (1988), finalista del VII Premi Joanot Martorell de Gandia; Vianant (El Cep i la Nansa-2007), els quals han estat antologats. El primer per Anna Esteve Guillén en El dietarisme català entre dos segles (1970-2000), el segon per Joan Borja, en Àncora del temps. Antologia de dietaris actuals. El tercer dietari és Fràgil sol de tardor (El Cep i la Nansa-2016).
A més a més ha publicat cinc llibres de contes: Legítima defensa (1991), Premi Víctor Català i Premi dels Escriptors Valencians; Viure al ras (2000); Batecs (2004), XXXIX premi Recull de narrativa “Joaquim Ruyra”; Exercicis respiratoris (2005) i Bé, perdona’m però estan esperant-me (2014).
També és l’autor de tres novel·les: En blanc i negre (1995), Rin (2004) i Andròmines (2009), que va obtenir el XXXVIII Premi Octubre Andròmina de narrativa.
A més a més ha col·laborat en revistes com ara: Papers de Cultura, Boom, Saó, El Temps, Caràcters, Serra d’Or o L’Aiguadolç, entre altres.

Més informació:


dimecres, 11 de setembre del 2019

Josep Antoni Fluixà parla d'Una marjal de llegendes

Josep Antoni Fluixà, especialista en literatura infantil i juvenil i director de la Fundació Bromera per al foment de la lectura, ha publicat una ressenya al suplement "Aula" del diari Levante-emv del llibre Una marjal de llegendes, d'Emili Selfa, il·lustrat per Manola Roig. Ací la teniu:

dimarts, 10 de setembre del 2019

Lletra Impresa a la Setmana del Llibre en Català


El passat 8 de setembre, va tenir lloc a la Setmana del Llibre en Català de Barcelona la ja consolidada “Collita Valenciana”. Durant tot el dia un bon grapat d’autors i editors del País Valencià van presentar les seues novetats escrites en català. Una fita important i necessària perquè la literatura en català fluïsca arreu de tot el territori de parla catalana, sense cap tipus de complex. Tot i que sempre hi ha hagut una presència d’escriptors i escriptores d’arreu dels Països Catalans, des de fa tres edicions totes les associacions d’editors en llengua catalana –Catalunya, País Valencià i Illes Balears– han estat presents de manera oficial. 

Lletra Impresa Edicions va apostar per presentar dos llibres ben interessants, un dirigit al públic adult i l’altre a les xiquetes i xiquetes que ja llegeixen. Així, a primera hora del matí, l’editor Juli Capilla ens parlava de Corrents de Fons. Cultura, societat, política, de Gustau Muñoz, un assaig polític sobre la realitat històrica valenciana amb connexions amb Catalunya, l'estat espanyol i el context inernacional, amb perspectives amb el futur més immedia. Un llibre que convida, i molt, a la reflexión calmada i profunda. 


Per la seua banda, l’escriptor Miquel-Lluís Muntané, ens presentava un llibre de relats adreçat a les xiquetes i xiquets que ja llegeixen: Diu que diuen… Es tracta d’un recull de dotze contes que ens tornen a l’atmosfera de la millor tradició de la narrativa oral, però ens brinden alhora l’exquisidesa de la paraula escrita amb cura, perquè han passat pel sedàs de l’ofici d’un escriptor de primera magnitud. Publicats inicialment a la revista Tretzevents, s’apleguen ara en forma de llibre, ben polits, pentinats i amb vestits nous de trinca (les fantàstiques il·lustracions de Rosanna Crespo); per trencar l’ensopiment i la monotonia dels adults i despertar la imaginació dels infants. El mateix autor destacava com aquests relats reposen sobre tres pilars bàsics:  l’humor, la sorpresa i, com en el cas del llibre anterior, la invitació a la reflexió. 



Altres de les novetats de Lletra Impresa Edicions per a aquesta nova edición de la Setmana del Llibre en Català són: La Bruixa Xocolata i els Monstres Mostosos, de Silvia Colomer i Sergi Olcina; El grill i el seu cric-cric, d’Irene Verdú, Maria Martínez i Noèlia Consa i Una marjal de llegendes, d’Emili Selfa i Manola Roig, per al públic infantil i juvenil. I Manuel Climent Cavedo. Biografia atípica d’un compositor del segle XIX, de Josep Antoni Alberola i Després de l’amor, de Subhash Jaireth, amb traducción de Jorge Salavert, per al públic adult.