dimarts, 15 d’octubre del 2019

“Després de l’amor”, finalista en narrativa en el Liberisliber de Besalú


“Després de l’amor”, finalista en narrativa en el Liberisliber de Besalú

“Després de l’amor”, de l’australià d’origen indi Subhash Jaireth,
la crònica sentimental de la desfeta de l’URSS i del bloc comunista
____________________________________________________________
Una novel·la destinada a commoure els cors dels lectors de tot el món

Traduïda per Jorge Salavert, resident a Austràlia des de l’any 1996 i especialista en Shakespeare, Després de l’amor, de l’australià d’origen indi Subhash Jaireth, ha quedat finalista en narrativa en el Liberisliber de Besalú, una de les fires d’editorials independents més importants de Catalunya. Podeu llegir la notícia sencera aquí:  



Després de l’amor és una obra singular; per moltes raons. En primer lloc, perquè no és únicament una novel·la d’amor sinó que, més enllà de la història íntima que s’hi narra, ben interessant, plena d’intrigues i de vaivens psicològics, es testimonia la caiguda de l’urss i del bloc comunista. Un veritable sotrac que va ensorrar els fonaments d’una part considerable del món, i de conseqüències de gran transcendència que expliquen encara les societats actuals, occidentals i orientals.
A més a més, la novel·la es fa ressò també d’un tema candent que preocupa tots els governs: els moviments migratoris i les seves repercussions socials i econòmiques. Els escenaris no poden ser més cridaners i vistosos: l’Índia, Rússia, Itàlia i Austràlia. 
La novel·la comença a la fi de la dècada dels 60, quan en Vasu, un jove indi estudiant d’arquitectura a Moscou, coneix una jove russa, l’Anna, estudiant d’arqueologia i intèrpret de violoncel. Entre tots dos sorgeix una exultant relació amorosa. Quan Vasu torna a l’Índia, no pot oblidar l’Anna i, malgrat que va contra les convencions culturals índies, torna a Moscou per retrobar-se amb ella. Més tard, en Vasu aconsegueix un treball d’arquitecte a Venècia, i l’Anna hi veu l’ocasió propícia per sortir de l’urss. Tanmateix, la jove parella sembla una mica perduda al laberint venecià, fins que un dia l’Anna desapareix sense deixar-ne rastre...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada