dimarts, 10 de setembre del 2019

Lletra Impresa a la Setmana del Llibre en Català


El passat 8 de setembre, va tenir lloc a la Setmana del Llibre en Català de Barcelona la ja consolidada “Collita Valenciana”. Durant tot el dia un bon grapat d’autors i editors del País Valencià van presentar les seues novetats escrites en català. Una fita important i necessària perquè la literatura en català fluïsca arreu de tot el territori de parla catalana, sense cap tipus de complex. Tot i que sempre hi ha hagut una presència d’escriptors i escriptores d’arreu dels Països Catalans, des de fa tres edicions totes les associacions d’editors en llengua catalana –Catalunya, País Valencià i Illes Balears– han estat presents de manera oficial. 

Lletra Impresa Edicions va apostar per presentar dos llibres ben interessants, un dirigit al públic adult i l’altre a les xiquetes i xiquetes que ja llegeixen. Així, a primera hora del matí, l’editor Juli Capilla ens parlava de Corrents de Fons. Cultura, societat, política, de Gustau Muñoz, un assaig polític sobre la realitat històrica valenciana amb connexions amb Catalunya, l'estat espanyol i el context inernacional, amb perspectives amb el futur més immedia. Un llibre que convida, i molt, a la reflexión calmada i profunda. 


Per la seua banda, l’escriptor Miquel-Lluís Muntané, ens presentava un llibre de relats adreçat a les xiquetes i xiquets que ja llegeixen: Diu que diuen… Es tracta d’un recull de dotze contes que ens tornen a l’atmosfera de la millor tradició de la narrativa oral, però ens brinden alhora l’exquisidesa de la paraula escrita amb cura, perquè han passat pel sedàs de l’ofici d’un escriptor de primera magnitud. Publicats inicialment a la revista Tretzevents, s’apleguen ara en forma de llibre, ben polits, pentinats i amb vestits nous de trinca (les fantàstiques il·lustracions de Rosanna Crespo); per trencar l’ensopiment i la monotonia dels adults i despertar la imaginació dels infants. El mateix autor destacava com aquests relats reposen sobre tres pilars bàsics:  l’humor, la sorpresa i, com en el cas del llibre anterior, la invitació a la reflexió. 



Altres de les novetats de Lletra Impresa Edicions per a aquesta nova edición de la Setmana del Llibre en Català són: La Bruixa Xocolata i els Monstres Mostosos, de Silvia Colomer i Sergi Olcina; El grill i el seu cric-cric, d’Irene Verdú, Maria Martínez i Noèlia Consa i Una marjal de llegendes, d’Emili Selfa i Manola Roig, per al públic infantil i juvenil. I Manuel Climent Cavedo. Biografia atípica d’un compositor del segle XIX, de Josep Antoni Alberola i Després de l’amor, de Subhash Jaireth, amb traducción de Jorge Salavert, per al públic adult.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada