dilluns, 24 d’octubre de 2016

LLETRA IMPRESA A LA 4a PLAÇA DEL LLIBRE


Enguany s'ha celebrat la 4a Plaça del Llibre en valencià, amb la novetat important d'estar ubicada a la plaça de l'Ajuntament de València, cosa que no haguera estat possible sense el canvi de govern, per una banda, i, per l'altra, sense el treball i l'organització de tantíssima gent: l'Associació d'Editors del País Valencià (AEPV), el Gremi de Llibrers de València, la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), i l'Ajuntament, la Diputació i la Xarxa de Biblioteques Públiques Municipals de València.
Per a Lletra Impresa ha estat molt especial, ja que per primera vegada hem participat com a editorial. Ha sigut molt intens i molt emocionant alhora. A més, parlant amb uns i altres, hem arribat a la conclusió que tothom estava content: editors, llibreters, escriptors, ciutadans, lectors...
A banda de les presentacions i signatures que havíem preparat, el dissabte 22 d'octubre de matí vam tenir l'oportunitat de llegir com a autors un fragment de les nostres obres. Juli Capilla ens va regalar un fragment molt divertit del llibre infantil El Tio de la Porra, justament aquell en què el Tio de la Porra i el seu seguici entren a les escoles i instituts a ritme de tambors per traure els xiquets i convidar-los a la Festa Major del poble.
Mercè Climent va llegir un fragment del primer llibre que vam publicar a l'editorial, Capvespre, de Josep Bertomeu Moll, per retre-li un homenatge després de la seua mort sobtada fa uns dies, i que encara ens té presa l'ànima.A la vesprada, Irene Verdú i Maria Martínez, autores de la col·lecció "El Príncep preguntador", van signar exemplars dels llibres Els castells i La Lluna.


També a la vesprada tenia lloc la presentació del nou llibre de la col·lecció "Ovidianes", Per sempre, de l'iconoclasta, increïble, impressionant, irreverent senyor Santiago Diaz i Cano, amb l'acompanyament extraordinari d'Irene Verdú. Tots dos van fer una lectura dramatitzada d'un dels fragments més divertits del llibre, que va fer que la gent que passejava per la plaça s'hi acostara a escoltar-los. No debades, Per sempre ha estat un dels llibres més venuts de la Plaça del Llibre en valencià.Per a la vesprada del diumenge els nostres autors de la col·lecció "Mythos" van signar exemplars dels seus llibres: Xaro Navarro, de La carabassa Tomasa, i el mateix Juli Capilla i Toni Cabo d'El Tio de la Porra. Un poc abans de les 19.00 h vam fer el contacontes de La carabassa Tomasa, aprofitant que Tots Sants i Halloween estan ben a prop. L'escenari de la Plaça menuda s'omplia així d'hortalisses i de xiquets amb ganes de passar-ho bé. En acabant Mercè Climent va entrevistar l'autora d'aquest llibre tan entranyable que reivindica les nostres arrels i les nostres tradicions.I com que som romàntics de mena ens hi vam quedar fins que les casetes van baixar les persianes, per acomiadar la nostra primera Plaça del Llibre, que de segur no serà l'última.


I tot això, que és moltíssim, no hauria estat possible sense la gent que ha fet possible que aquesta 4a edició de la Plaça del Llibre haja estat un èxit sense precedents, una fita per al llibre en valencià, una festa per a la nostra llengua al bell mig d'un lloc tan emblemàtic com és la plaça de l'Ajuntament de València. Moltíssimes gràcies i fins l'any vinent!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada