diumenge, 30 d’octubre del 2016

Continuem amb "La carabassa tour"

S'apropa la festivitat de Tots Sants -de Halloween per als més joves- i aquesta setmana La carabassa Tomasa ha visitat uns quants hortets de les comarques de la l'Alcoià, el Comtat i la Safor.

El dilluns, Xaro Navarro, autora d'aquest llibre tan divertit i alhora reivindicatiu, va visitar els alumnes del col·legi Sant Roc d'Alcoi per contar-los la història d'aquesta carabassa tan peculiar. Així ho expliquen al blog Rates de biblioteca.


El dijous, Tomasa arribava al col·legi Les Foies del Grau de Gandia de la mà de Juli Capilla, que va explicar el conte a TOTS els xiquets i xiquetes d'aquest centre. 140 xiquetes i xiquets!!! En dos torns, clar. També en aquest col·legi saforenc han fet un apunt al seu blog Menudos maestros.


El mateix dijous, presentàvem el llibre a la biblioteca de Cocentaina. Mercè Climent va fer un contacontes i va entrevistar l'autora en directe, sempre amb la complicitat del públic assistent.


Per acabar aquesta setmana tan carabassera, Xaro Navarro va visitar el dissabte la llibreria La Gavina de Gandia, on un bon grapat de xiquets i xiquetes disfressats esperaven passar una vesprada molt divertida amb ella, Tomasa i un bon grapat d'hortalisses. 





La pròxima parada serà a Almoines, el proper 6 de novembre, diumenge, a les 11.30h al Mercat del trenet. Hi esteu totes i tots convidats!!!


MÉS PRESENTACIONS DE "LA CARABASSA TOMASA"

S'apropa la festivitat de Tots Sants -de Halloween per als més joves- i aquesta setmana La carabassa Tomasa ha visitat uns quants hortets de les comarques de l'Alcoià, el Comtat i la Safor.

El dilluns, Xaro Navarro, autora d'aquest llibre tan divertit i alhora reivindicatiu, va visitar els alumnes del col·legi Sant Roc d'Alcoi per contar-los la història d'aquesta carabassa tan peculiar. Així ho expliquen al blog Rates de biblioteca.


El dijous, Tomasa arribava al col·legi Les Foies del Grau de Gandia de la mà de Juli Capilla, que va explicar el conte a TOTS els xiquets i xiquetes d'aquest centre. També ells han fet un apunt al seu blog Menudos maestros.


El mateix dijous, presentàvem el llibre a la biblioteca de Cocentaina. Mercè Climent va fer un contacontes i va entrevistar l'autora en directe, sempre amb la complicitat del públic assistent.


Per acabar aquesta setmana tan carabassera, Xaro Navarro va visitar el dissabte la llibreria La Gavina de Gandia, on un bon grapat de xiquets i xiquetes disfressats esperaven passar una vesprada molt divertida amb ella, Tomasa i un bon grapat d'hortalisses. 




dilluns, 24 d’octubre del 2016

LLETRA IMPRESA A LA 4a PLAÇA DEL LLIBRE


Enguany s'ha celebrat la 4a Plaça del Llibre en valencià, amb la novetat important d'estar ubicada a la plaça de l'Ajuntament de València, cosa que no haguera estat possible sense el canvi de govern, per una banda, i, per l'altra, sense el treball i l'organització de tantíssima gent: l'Associació d'Editors del País Valencià (AEPV), el Gremi de Llibrers de València, la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), i l'Ajuntament, la Diputació i la Xarxa de Biblioteques Públiques Municipals de València.
Per a Lletra Impresa ha estat molt especial, ja que per primera vegada hem participat com a editorial. Ha sigut molt intens i molt emocionant alhora. A més, parlant amb uns i altres, hem arribat a la conclusió que tothom estava content: editors, llibreters, escriptors, ciutadans, lectors...
A banda de les presentacions i signatures que havíem preparat, el dissabte 22 d'octubre de matí vam tenir l'oportunitat de llegir com a autors un fragment de les nostres obres. Juli Capilla ens va regalar un fragment molt divertit del llibre infantil El Tio de la Porra, justament aquell en què el Tio de la Porra i el seu seguici entren a les escoles i instituts a ritme de tambors per traure els xiquets i convidar-los a la Festa Major del poble.
Mercè Climent va llegir un fragment del primer llibre que vam publicar a l'editorial, Capvespre, de Josep Bertomeu Moll, per retre-li un homenatge després de la seua mort sobtada fa uns dies, i que encara ens té presa l'ànima.



A la vesprada, Irene Verdú i Maria Martínez, autores de la col·lecció "El Príncep preguntador", van signar exemplars dels llibres Els castells i La Lluna.


També a la vesprada tenia lloc la presentació del nou llibre de la col·lecció "Ovidianes", Per sempre, de l'iconoclasta, increïble, impressionant, irreverent senyor Santiago Diaz i Cano, amb l'acompanyament extraordinari d'Irene Verdú. Tots dos van fer una lectura dramatitzada d'un dels fragments més divertits del llibre, que va fer que la gent que passejava per la plaça s'hi acostara a escoltar-los. No debades, Per sempre ha estat un dels llibres més venuts de la Plaça del Llibre en valencià.



Per a la vesprada del diumenge els nostres autors de la col·lecció "Mythos" van signar exemplars dels seus llibres: Xaro Navarro, de La carabassa Tomasa, i el mateix Juli Capilla i Toni Cabo d'El Tio de la Porra. 



Un poc abans de les 19.00 h vam fer el contacontes de La carabassa Tomasa, aprofitant que Tots Sants i Halloween estan ben a prop. L'escenari de la Plaça menuda s'omplia així d'hortalisses i de xiquets amb ganes de passar-ho bé. En acabant Mercè Climent va entrevistar l'autora d'aquest llibre tan entranyable que reivindica les nostres arrels i les nostres tradicions.



I com que som romàntics de mena ens hi vam quedar fins que les casetes van baixar les persianes, per acomiadar la nostra primera Plaça del Llibre, que de segur no serà l'última.


I tot això, que és moltíssim, no hauria estat possible sense la gent que ha fet possible que aquesta 4a edició de la Plaça del Llibre haja estat un èxit sense precedents, una fita per al llibre en valencià, una festa per a la nostra llengua al bell mig d'un lloc tan emblemàtic com és la plaça de l'Ajuntament de València. Moltíssimes gràcies i fins l'any vinent!!!

dimecres, 19 d’octubre del 2016

LLETRA IMPRESA A LA PLAÇA DEL LLIBRE

Demà 20 d'octubre comença la IV Plaça del Llibre que durarà fins a diumenge 23. Per si encara no ho sabeu enguany les casetes i escenaris estaran ubicats a la plaça de l'Ajuntament de València. Lletra Impresa Edicions participa per primera vegada, així que trobareu tots els nostres llibres i, a més, podreu gaudir amb les activitats que hem preparat:


dimarts, 18 d’octubre del 2016

"Per sempre", de Santiago Diaz i Cano

Estem molt contents de presentar-vos el segon número de la col·lecció "Ovidianes". Per sempre, de l'autor saforenc Santiago Diaz i Cano, començarà a distribuir-se aquesta mateixa setmana i es presentarà el dissabte 22 d'octubre a la Plaça del Llibre de València.


SINOPSI:

Benet, un home tranquil i corrent, té una rauxa sobtada arran d’un fet inesperat. A partir d’aquest moment la seua vida fa un tomb radical i l’infeliç entra –de manera més o menys conscient i més o menys voluntària– en una espiral que l’aboca, per sempre, al patiment.
La novel·la, intrigant i plena de giragonses sorprenents, va guiant-nos pel present inestable del seu protagonista, fa ullades esclaridores sobre el seu passat, i ens porta envers un futur imprevisible.  
Ambicions i frustracions; amors, enveges i odis; inseguretats, traumes, sentiments de culpa... Tota una galeria de petites misèries i debilitats humanes s’entrellacen per bastir un relat àgil i elegant alhora, amb una estructura original –estràbica i oberta– on el lector ha de dir la seua.
Una novel·la, a més a més, de suspens i amb una bona dosi d’humor negre, per moments truculenta i salvatge, amb l'estil i la veu pròpia d’un autor que cal tenir molt en compte.
Per sempre és una història sobre la fragilitat de les coses més sòlides, la caducitat d’allò definitiu i altres ironies de la vida. També, una història d’amor. I, sens dubte, moltes altres coses.

L'AUTOR:


Nascut a Gandia, a la Safor, el 1963, Santiago Diaz i Cano és llicenciat en Ciències Físiques i professor de matemàtiques. 
Pel que fa al seu vessant literari, cal dir que, des que va començar, ara fa deu anys, ha obtingut dènou guardons, en especial de relat breu, en diversos certàmens de narrativa. La novel·la Per sempre (XIII Premi Ifach de narrativa de l’Ajuntament de Calp), n’és un, potser el més significatiu.
També ha publicat la novel·la Memòries d’un porc (Premi Valldaura-Memorial Pere Calders de Cerdanyola del Vallès, 2010) i la mininovel·la L’olor de la mort (Premi Sant Jordi de Sarrià de Ter, 2009). Així mateix, té publicats –en altres reculls– alguns dels seus relats curts premiats: Fal·lus (Vila-real, 2007), Mares i esposes (Constantí, 2009), i L’ornitòleg (Vila-real, 2015).

diumenge, 16 d’octubre del 2016

PARAULES PER A PEP BERTOMEU


La notícia del traspàs de Josep Bertomeu Moll, Pep, ens ha deixat consternats, sense paraules. Ha estat per a tots una mort tan inesperada com dolorosa. Una pèrdua irreparable, que ens deixa un buit al cor que mai –MAI!– podrem omplir, de cap de les maneres. 
Nosaltres el vam conèixer durant molt poc de temps, a penes un any i escaig, des que vam establir amb ell una complicitat lligada a les paraules. 
Perquè ens vam enamorar, primer, de les seues paraules, abans de conèixer-lo en persona. Paraules derivades de les seues crítiques i comentaris literaris. Paraules, sobretot, vessades en una esplèndida novel·la, Capvespre, que ens va confiar un dia i que va estar l’inici de la nostra relació d’amistat, més enllà de la literatura; la guspira que va engegar, “com una flamarada”, la nostra editorial. Un regal que ens va brindar i que mai de la vida li podrem agrair prou. Gràcies, Pep! No et decebrem mai! T’ho prometem.
La literatura ens va lligar a Pep, en primera instància, sí. Després va venir l’home. I quan vam conèixer l’home que hi havia darrere d’aquelles paraules, ho vam entendre tot. Perquè Pep, l’home, i les seues paraules, literàries o no, eren –són!– un tot indestriable. Un tot fornit d’autenticitat.
Hem tingut la sort de conèixer a Pep, i també a la seua família: la seua dona Consol, els seus fills Núria i Joan, la seua cunyada Mari Carmen... Ells ens van obrir les portes de sa casa d’una manera tan generosa i bonica que no ho oblidarem mai. Persones com elles ens fan creure que la vida paga la pena de ser viscuda, malgrat la mort.         
Pep ha estat un home generós, sincer, auster, educat, cordial, cultíssim; de paraules precises i acurades. Un home coherent des dels seus ideals de justícia i llibertat. Un home compromès. Un home d’una moralitat insubornable i un sentit ètic sense fissures. Un home de país. Un home valencià. Del País Valencià! Un home de la terra. Un home de la mar, de la Marina, de Dénia; d’una mar propera que el va veure nàixer i que ara se l’ha emportat definitivament.
Ens queda el seu record. El de l’home i el de l’escriptor. Les seues paraules suraran encara durant anys per sobre d’aquesta mar impertèrrita que és la del record dels éssers que ens estimarem per sempre. Ressonarà durant anys la seua veu tènue, moderada, càlida, amical, discreta, en el més profund de la nostra ànima. 
Pep ens ha deixat. Resta, però, el record d’un intel·lectual de primera, d’un escriptor magnífic, d’una persona extraordinària.                  
Moltíssimes gràcies, Pep. 
Adéu, amic.  

Mercè Climent i Juli Capilla


dimarts, 11 d’octubre del 2016

La carabassa Tomasa, un llibre per a Tots Sants

Lletra Impresa Edicions acaba de publicar La carabassa Tomasa, de Xaro Navarro (Beniarrés, 1972), amb il·lustracions de César Barceló (Banyeres, 1979). Es tracta d’un llibre infantil que posa en valor la festivitat de Tots Sants, més enllà de la influència recent de Halloween, i que alhora reivindica la carabassa, un fruit molt lligat a aquesta festivitat dedicada als morts i que, a més a més, és molt habitual en la nostra gastronomia, sobretot als pobles.

El llibre, a més d’un conte infantil protagonitzat per una carabassa ben particular, inclou algunes receptes de cuina fetes amb carabassa, com ara els bunyols de carabassa, la carabassa al forn, magdalenes, galetes, coques, arnadí, etc.; el joc popular “La mare carabassera”; un glossari de paraules i frases fetes; tot de curiositats sobre aquest fruit oriünd d’Amèrica i unes notes ben interessants sobre l’origen autèntic de les festivitats de Halloween i de Tots Sants.

Ací en podeu fer un tast:

dilluns, 10 d’octubre del 2016

Primeres presentacions de "La carabassa Tomasa"

Dissabte 8 d'octubre vam presentar en societat el nou llibre de Lletra Impresa Edicions: La carabassa Tomasa, de Xaro Navarro i César Barceló. I va ser a Beniarrés, com no, el poble de la seua autora.





I ahir, 9 d'Octubre, la Glorieta d'Alcoi es va convertir en l'horteta del tio Pere d'Agres, on va nàixer i créixer la nostra estimada carabassa Tomasa. Un dia perfecte per contar aquesta història en què la natura, l’amistat, les coses senzilles i la vida de poble són els veritables protagonistes. Vam tenir la sort de comptar amb els seus autors: Xaro Navarro i César Barceló, gent de poble que estima el seu poble, que van signar llibres als xiquets i les xiquetes que s'hi van acostar. 
Els dos dies la xicalla va fer un punt de llibre de la carabassa Tomasa i vam tastar la millor coca de carabassa del país, la recepta de la qual també s'inclou al llibre, a l'apartat "Les receptes de la iaia".


  


dimarts, 4 d’octubre del 2016

Presentacions de "La carabassa Tomasa"


Comencem les presentacions de "La carabassa Tomasa"! Com no podria ser d'altra manera, la primera serà a Beniarrés, el poble de Xaro Navarro, escriptora del llibre. Farem un contacontes animat i ben divertit, l'autora ens explicarà moltes coses d'aquesta història tan especial per a ella, els més menuts podran fer un taller de manualitats i se servirà un berenaret per als assistents. Serà dissabte 8 d'ocubre al centre Joan Fuster a les 17.30 h.

Però tenim més presentacions carabasseres durant el mes d'octubre. Apunteu:
  • Diumenge, 9 d'octubre a les 19.00h, a la Glorieta d'Alcoi. Taller de manualitats i signatura de llibres per part dels autors, Xaro Navarro i César Barceló.
  • Dissabte, 15 d'octubre a les 18.00h, a la Plaça Major de Gaianes: Contacontes, taller de manualitats i berenar.
  • Dijous, 27 d'octubre a les 18.00h, a la Biblioteca Municipal de Cocentaina: contacontes i taller de manualitats.