dimecres, 20 d’abril del 2016

Capvespre, llibre recomanat per a la Fira del Llibre


Hui comença oficialment la Fira del Llibre de València. És costum per aquestes dates llegir articles sobre novetats i recomanacions literàries. Així, entre la tria personal feta per Francesc Calafat i Gustau Muñoz figura la novel·la Capvespre de Josep Bertomeu Moll, la primera de Lletra Impresa Edidions.

D'ella diu Francesc Calafat en diario.es:

"Una certa sorpresa suposa l’aparició de Capvespre (Lletra Impresa) pel fet de ser l’obra d’un autor, Josep Bertomeu, que s’estrena passada la seixantena i pel fet de venir apadrinada pel malaguanyat Rafael Chirbés. Efectivament, és un producte literari a valorar. És la “crònica” d’uns joves que s’oposen al règim franquista i a tot el que representa la València dels anys setanta del segle passat. És la radiografia dels neguits i les pors d’uns joves i d’una ciutat, captada de manera fragmentària i coral."

I Gustau Muñoz escriu en País Valencià, segle XXI:

"I una altra nova editorial, Lletra Impresa, ha publicat Capvespre, una novel·la excel·lent de Josep Bertomeu. Un autor en plena maduresa que ens ofereix un relat generacional i molt personal, individual però alhora coral i col·lectiu, de l’època final del franquisme, una aproximació a la sensibilitat dels qui llavors tenien vint anys enmig de l’ambient resclosit però tan ple de vitalitat reprimida de la València de llavors."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada