dissabte, 12 de setembre del 2020

Lourdes Toledo destaca la qualitat de la novel·la ‘Vidres en la moqueta’, de Rafa Gomar


Lourdes Toledo: “diria que Gomar ha consolidat un quefer narratiu de pes” 

L’escriptora i periodista Lourdes Toledo ha subratllat al suplement ‘Posdata’ del diari Levante-emv la qualitat de Vidres en la moqueta (Lletra Impresa Edicions), de Rafa Gomar, un escriptor de llarga trajectòria, guanyador d’alguns dels premis més destacats de la literatura catalana, com ara el Víctor Català, l’Andròmina de narrativa dels Premis Octubre i el Soler i Estruch de narrativa curta, entre molts altres.  

Toledo assegura, a propòsit de de la novel·la de Gomar, que “Des del primer moment els personatges i els escenaris tenen força i són creïbles. Els diàlegs flueixen i aconsegueixen allò que sospite és un dels propòsits de Gomar: que alguns dels personatges ens resulten antipàtics, espessos, perquè realment ho són. I que, en canvi, mostrem com a lectors certa compassió i simpatia per les ‘víctimes’ del relat”.

A la novel·la de Rafa Gomar, Vidres en la moqueta, tres matrimonis fan un viatge de cinc dies en un creuer per les aigües del Rin, des d’Amsterdam fins a Estrasburg. Sota l’aparent placidesa del trajecte i les excursions efectuades a les grans ciutats per on passen, Marta coneix Rasim, un bosnià exiliat de la Guerra dels Balcans que treballa com a cambrer i massatgista al vaixell. Els destins entrecreuats, les paradoxes del passat i les seues concomitàncies com a víctimes, els uniran fermament...

Ací hi ha la ressenya completa:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada