dissabte, 2 d’abril del 2016

Celebrem el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil


Cada 2 d’abril celebrem el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, en commemoració de la data de naixement de l’escriptor danès Hans Christian Andersen, un clàssic del gènere, autor de contes tan entranyables com ara L’aneguet lleig, El soldadet de plom, La sireneta, La petita venedora de llumins, entre altres.

Des de Lletra Impresa Edicions ens volem sumar a aquesta celebració lúdica i lectora amb dues col·leccions dedicades als infants: “Mythos” i “El Príncep preguntador”. De la primera, ja en tenim el primer títol, El Tio de la Porra, de Juli Capilla. Una història original sobre el personatge més popular de Gandia i tota la Safor. Un personatge que es remunta, segons els historiadors, al segle xix. El Tio de la Porra és Bé Immaterial de Rellevància Local des de l’any 2012.



D’altra banda, en breu veuran la llum dos llibres de la col·lecció “El Príncep preguntador”: La Lluna i Els castells, d’Irene Verdú, Maria Martínez i Noèlia Conca com a il·lustradora. Es tracta d’una col·lecció adreçada als xiquets i xiquetes que ja comencen a llegir. En aquests dos títols, els més menudets hi descobriran de manera divertida i didàctica el món dels castells medievals i el de la Lluna, que sempre acompanya la Terra, el nostre planeta. Així, amb cançons, rimes, explicacions i curiositats coneixerem qui eren els joglars, els cavallers, les dames i els soldats. També els oficis de l’època medieval: els fusters, els ferrers, els camperols. I com es defensaven dels enemics. 



Això a Els castells. Perquè a La Lluna, hi descobrirem com és de gran el nostre satèl·lit, el moviment que fa de rotació i translació i les seues fases: nova, creixent, plena i decreixent.
I tot això ho farem gràcies a les autores dels llibres: Irene, Maria i Noèlia, de la mà dels personatges que faran les delícies de la xicalla: el Príncep preguntador, Flabiol el joglar, el Savi saberut i Teresa.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada