dijous, 12 de novembre del 2020

Dotze veus valencianes per a celebrar el Dia de les Llibreries


Aquest 13 de novembre, Dia de les Llibreries, es publica Maruc i el fantàstic món de les llibreries (Lletra Impresa Edicions), un recull de dotze contes en favor de les llibreries i dels professionals que hi treballen.

Tothom hi està d’acord: la lectura és un bé immaterial de la humanitat. Els llibres ens fan lliures. Però, on podem adquirir els millors llibres? Sens dubte, a les llibreries. Perquè les persones que hi treballen ─llibreteres i llibreters─, a més d’aplicar criteris professionals en la seua feina, ens coneixen una mica i saben què és el que més ens agrada o el que més ens convé en cada moment. Amb aquesta premissa de defensa de les llibreries, s’han reunit dotze veus destacades de la narrativa valenciana actual i han creat dotze històries ambientades en diverses llibreries d’arreu de la geografia valenciana. El volum es diu Maruc i el fantàstic món de les llibreries i aplega contes de Xavier Aliaga (Xàtiva), Carles Barquero (Elx), Maria Calvo (Alzira), Isabel Canet Ferrer (Gandia), Carles Cano (Paiporta), Laia Fontana (Algemesí), Aina Garcia-Carbó (Benicarló), Francesc Gisbert (Alcoi), Susanna Lliberós (Vila-real), Lliris Picó (Sant Joan d’Alacant), Jovi Seser (Dénia) i Vicent Usó (Castelló). El volum ha estat editat per la professora de valencià i escriptora Maria Calvo i compta amb un pròleg d’Anna Moner. Les il·lustracions són del muralista i artista polifacètic Toni Espinar, que ha comptat amb la col·laboració dels seus fills Gustavo Darío i Violeta Espinar Alemany.     

De la mà de Maruc, el personatge que apareix en cadascun dels dotze contes del recull, ens endinsem per algunes de les llibreries més emblemàtiques i atractives del nostre territori, i per altres que desconeixem totalment. Voleu descobrir-les? Ens hi acompanyeu? Un llibre que reivindica el paper dels professionals de les llibreries, un sector cultural en crisi permanent que s’ha vist amenaçat, encara més, durant la pandèmia i que pateix, des de fa anys, la competència ─no sempre lleial─ de les grans superfícies i la voracitat de plataformes de dubtosa legitimitat que operen a través d’Internet.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada