dimarts, 16 de juny del 2020

Lletra Impresa Edicions participarà en la tercera edició d’Indilletres


L’editorial Lletra Impresa Edicions participarà enguany en la tercera edició d’Indilletres, la fira d’editorials independents de la Bisbal d’Empordà. La fira se celebrarà entre el 29 i 30 d’agost i “aposta decididament per la literatura, la llengua i el país”, amb un programa més que atractiu en què es donaran cita autors, editors i, sobretot, lectors. En aquest enllaç podeu consultar el programa d’aquesta tercera edició.        
Pel que fa a Lletra Impresa Edicions, serà la primera editorial del sud del país a participar en aquesta nova edició d’Indilletres. Els editors i també escriptors Mercè Climent i Juli Capilla estan molt il·lusionats i aprofitaran l’oportunitat per presentar el seu catàleg de llibres en català i algunes novetats recents. A tall d’exemple, han programat un contacontes a propòsit del recull Diu que diuen, de l’escriptor barceloní Miquel-Lluís Muntané, a càrrec de Mercè Climent, i una presentació-xerrada a partir de l’obra Diari íntim d’un editor, de l’escriptor australià d’origen xinès Ouyang Yu, traduït per Jorge Salavert.     
L’escriptor, editor i professor Juli Capilla té previst també de fer una presentació-xerrada titulada «Per què llegir?», a partir de la seua obra publicada, Ars Libri. L’aventura del llibre i la paraula, guardonat amb el Premi Ciutat d’Alzira d’assaig en la proppassada edició. Una xerrada en què parlarà de la importància de la lectura en l’era digital, a més de tractar temes que hi estan íntimament relacionats, com ara el món editorial, la crítica literària, el cànon literari, els llibreters, els docents, les traduccions, les biblioteques, etc.
En paraules de l’organització, «Indilletres celebra la seua tercera edició amb ganes, empenta i amb l’objectiu de contribuir positivament a afermar el panorama cultural del país. Indilletres vol promoure la lectura i donar visibilitat a les editorials catalanes independents i als autors d’aquí i de fora. Amb la voluntat de contribuir a fer una cultura més participativa i més oberta a tothom, Indilletres vol arrelar-se a un país que es va fent amb ‘una empenta imparable’».

divendres, 12 de juny del 2020

Pepa Garcia recomana “La bona lletra”, de Rafael Chirbes, traduïda per Carles Mulet


Pepa García és tècnica de gestió i animació cultural de les biblioteques municipals de l’Ajuntament de València i ens explica en aquest vídeo per què recomana la traducció al valencià de La bona lletra, de Rafael Chirbes, obra de l’escriptor Carles Mulet (editada conjuntament per la Fundació Rafael Chirbes i Lletra Impresa Edicions):
“La traducció és molt bona. Carles Mulet és un gran filòleg i, a més, és un gran coneixedor de l’obra de Chirbes. I, realment, en la traducció els personatges queden versemblants. Perquè parlen un valencià de la zona, mentre que el narrador ho fa amb un valencià molt acurat. De manera que la traducció manté tota la força de les obres de Chirbes.”   
I hi assevera també que:
“Rafael Chirbes té una prosa brillant i colpidora. Té obres importantíssimes com ara Crematorio, En la orilla i d’altres com ara La larga marcha, La caída de Madrid, etc. Chirbes és un autor, com ara Blasco Ibáñez, que escrivien en castellà perquè pensaven que no dominaven la seua llengua, literàriament. Però en més d’una ocasió va dir que no li semblaria malament que es traduïra al valencià. Moltes de les seues obres, com és el cas de La bona lletra, té l’acció en el nostre territori, en aquest cas entre la Safor i la Marina, protagonitzada per unes persones que acaben de patir la desfeta de la Guerra Civil i tracten de tirar endavant en un context de molta misèria econòmica i de moltes petites misèries morals, traïcions i situacions no massa òptimes. La història queda redona.”

diumenge, 7 de juny del 2020

Com il·lustrar un àlbum infantil, per Daniel García Moragues

Daniel Garcia Moragues (Mr. Danga), il·lustrador de l'àlbum infantil "Cotonet i les cinc carlotes", explica als xiquets i a les xiquetes com és el procés d'il·lustració d'un llibre; i els convida a un taller d'il·lustració per crear una bona portada.



dilluns, 1 de juny del 2020

Taller online d’il·lustració sobre “Cotonet i les cinc carlotes”, a càrrec de Daniel García Moragues




Taller online d’il·lustració sobre “Cotonet i les cinc carlotes”, a càrrec de Daniel García Moragues (Biblioteques de Gandia, 3 de juny, dimecres, 18.30 h)

Ens plau convidar-vos al taller online sobre el conte
“Cotonet i les cinc carlotes”,
un àlbum il·lustrat
d’Irene Verdú i Daniel García Moragues

Taller disponible al canal de Youtube de Biblioteques Gandia
a partir de les 18.30 h, 3 de juny, dimecres.

Un àlbum per a compartir!


L’escriptora Irene Verdú i l’artista Daniel García Moragues han publicat a Lletra Impresa Edicions un àlbum preciós adreçat als més menudets. Amb el títol Cotonet i les cinc carlotes els autors pretenen enamorar les xiquetes i els xiquets amb una història senzilla però plena de valors.    
Cotonet és un conillet eixerit i rialler. Un bon dia es troba amb el planter de carlotes que han sembrat els seus pares. Però, voldrà compartir-les amb tota la família o se les menjarà totes?
Cotonet i les cinc carlotes és un llibre que ens ensenya que compartir i ser generosos amb els altres ens fa molt més feliços i ens és infinitament més beneficiós i satisfactori.

Recordeu:
Al canal de Youtube de Biblioteques Gandia a partir de les 18.30 h, 3 de juny, dimecres.