divendres, 11 de març del 2016

"El Tio de la Porra" de Juli Capilla, un llibre per a menuts i grans, amb homenatges i ple d'humor


Acaba d’eixir d’impremta El Tio de la Porra, de l’escriptor Juli Capilla, il·lustrat per Toni Cabo. El segon llibre de l’editorial de Gandia Lletra Impresa Edicions farà viure els xiquets i les xiquetes la veritable història sobre l’origen del Tio de la Porra, un personatge molt estimat pels infants de la comarca de la Safor perquè els trau de l'escola i de l'institut i els anuncia que ja han arribat les Festes i la Fira de Gandia, però també les de Bellreguard, Oliva i Ador.

En declaracions de l’autor, “aquesta és una història fantàstica, plena d’humor, divertidíssima, especialment adreçada als més menuts, però amb una doble lectura, ja que també hi ha un component de crítica a l’abús de poder que tant de mal ens ha fet últimament”. A més, segons Juli Capilla, “és també un homenatge al col·lectiu de mestres, per la tasca que fan, magnífica, en favor de la felicitat dels infants, perquè treballen cada dia per despertar-los la imaginació i els formen alhora en els valors de la igualtat, la justícia i la tolerància”. 

El llibre està contat en primera persona  a través de la veu d’una xiqueta, Edèn, qui, al seu torn, ens presenta el seu mestre, Josep –“un homenatge al meu amic Josep Tarrassó, una persona molt especial que admire moltíssim”– el qual ens explica com va anar això del Tio de la Porra. Hi ha, també, un homenatge explícit al conte tradicional alemany recollit pels germans Grimm, El Flautista d’Hamelín, i al cinema mut, amb l’aparició de Charlot, el prim i el gras, Harold Lloyd i Georges Méliès.         

Precisament aquest mes l’autor té previst fer una sèrie de contacontes a partir del llibre que acaba de publicar, El Tio de la Porra, amb la també escriptora Mercè Climent. Aquest divendres 11 de març, a les 17.45h, a la Biblioteca de Benipeixcar. I els pròxims 21 i 22 de març, a les biblioteques de L’Estació i el Grau de Gandia, respectivament, a la mateixa hora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada