dimecres, 9 de març de 2016

EL TIO DE LA PORRA, DE JULI CAPILLA I TONI CABO


Estem molt contents d'anunciar que acaba d'eixir d'impremta el 2n llibre de Lletra Impresa Edicions: El Tio de la Porra, de Juli Capilla, amb il·lustracions de Toni Cabo. Una història que farà viure els xiquets i les xiquetes la veritable història sobre l'origen del Tio de la Porra, un personatge molt estimat pels infants de la comarca de la Safor perquè els trau de l'escola i de l'institut i els anuncia que ja han arribat les festes. 

SINOPSI DEL LLIBRE


Josep és un mestre molt especial. Amb ell els xiquets mai no s’avorreixen. I és tan graciós i tan bona persona… Edèn i els seus amiguets sempre es deixen dur per les històries fantàstiques del seu mestre. Un dia, Josep arriba a classe amb un projector i revoluciona la xicalla amb tot de pel·lícules i fotografies antigues. De Buster Keaton, Charlot, Harold Lloyd, el prim i el gras... Pel·lícules que deixen bocabadats els xiquets i xiquetes. Però, sobretot, es queden al·lucinats quan Josep els fa viure la veritable història sobre l’origen del Tio de la Porra, un personatge de llegenda molt estimat pels infants perquè els trau de l’escola i dels instituts i els anuncia que ja és Festa Major!

AUTOR: JULI CAPILLA

Juli Capilla va nàixer a València el 1970, però des de fa un parell de dècades que resideix a la Safor. Es va llicenciar fa un grapat d’anys en Filologia Catalana a València, la qual cosa li ha permès fer de periodista, corrector, editor i traductor. Ara mateix es guanya les garrofes de profe i, paral·lelament, coordina la revista literària L’Aiguadolç i es dedica a la feina editorial i a l’escriptura creativa. 
Ha escrit narrativa, poesia i llibres periodístics i de divulgació. L’han traduït a dues llengües poderosíssimes: l’anglès i el castellà. I, en l’àmbit de la literatura juvenil i infantil, té publicades les novel·les Tabarca. Aventura per la Mediterrània, Un tren de llegenda: el Xitxarra, Dinosaures a les Illes Columbretes i l’antologia de Vicent Andrés Estellés La vida contada a un nen del veïnat.IL·LUSTRADOR: TONI CABO

Viu a la comarca de l’Horta Nord, i el cor sempre l’ha tingut entre el seu poble, Alfara del Patriarca, i la ciutat de Montcada, perquè tot just tenia la casa a la carretera que unia els dos pobles. 
De ben menut ja li agradava fer dibuixos: en els llibres d’escola, en les llibretes de classe. No hi havia manera de parar-lo, així que un dia, resseguint el camí d’un traç màgic, va arribar a l’Escola d’Arts Aplicades, on va estudiar Il·lustració i també feia Còmic; les dues coses que més li agrada fer. 
Des d’aleshores es dedica a il·lustrar llibres infantils i en té publicats més d’una trentena. 
Ha col·laborat en diverses revistes per a xiquets i xiquetes com Tretzevents, Camacuc, Esquitx o el Piu-Piu. També el conviden a visitar escoles, biblioteques i llibreries infantils per fer tallers d’un conegut personatge d’historieta: Boro, el còmic, i també per fer animació lectora.

AGENDA MARÇ
  • Divendres 11 de març, a les 17.45h: Contacontes El Tio de la Porra a la Biblioteca de Benipeixcar. 
  • Dilluns 21 de març, a les 17.45h. Contacontes El Tio de la Porra a la Biblioteca del Parc de l'Estació de Gandia.
  • Dimarts 22 de març, a les 17.45. Contacontes El Tio de la Porra a la Biblioteca del Grau de Gandia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada