divendres, 12 de febrer del 2016

Presentació a Dénia. L’estrena somiada

 

Ahir ens vam estrenar públicament com a editors a Dénia. Vam fer la presentació de Capvespre, de Josep Bertomeu Moll, una persona molt destacada –i volguda– a la capital de la Marina Alta, i amb una trajectòria íntimament lligada als llibres: com a llibreter, bibliotecari, crític de literatura, lector apassionat i ara novel·lista. 



Més de 150 persones van acudir al Centre d’Art de l’Estació de Dénia anit. Una gentada que no cabia a la sala i que va aguantar, asseguda o dempeus, fins al final. Capvespre ja comença a rodar pel país. La novel·la de Bertomeu veu la llum després de vora quaranta anys de silenci desada en un calaix. Ara, però, reescrita i ben polida, i avalada ni més ni menys que per Rafael Chirbes, amic personal de l’autor que no s’estava de condescendències laudatòries quan es tractava de matèria literària. Amb aquesta novel·la, sí. I és que realment és una obra que paga molt la pena. Per molt motius. Capvespre és una història d’amor, una crònica sociopolítica única de la València de les acaballes del franquisme, una novel·la iniciàtica, el testimoni d’una època irrepetible.
L’acte va ser molt emotiu, ple d’anècdotes vitals i literàries al voltant de la novel·la i del seu creador, Josep Bertomeu Moll. L’hi vam acompanyar Rafa Carrió, regidor de Cultura; Llúcia Signes, bibliotecària; Rosa Seser, historiadora; nosaltres com a editors, i tots els familiars, amics i les més de 150 persones que van tindre la delicadesa d’acostar-se al Centre d’Art de Dénia. A totes i a tots els donem les gràcies pel suport i l’estima mostrades. Josep s’ho mereix.     


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada