dijous, 29 d’agost del 2024

Lletra Impresa Edicions participa en la 28 edició de la Fira del Llibre del Pirineu

 

Com cada any, Lletra Impresa Edicions participa en la Fira del Llibre del Pirineu que se celebra a l'emblemàtic poble d'Organyà. Enguany, amb una sèrie de novetats bibliogràfiques que paguen molt la pena i que, n'estem segurs, us interessaran.

INFANTIL:
La primera novetat que cal destacar és l'àlbum Les veus del camp, il·lustrat de manera exquisida per Isabel Fabregat i amb la poesia delicada i pròxima de María José Domènech. Amb aquest àlbum la canalla xalarà d'allò més i aprendrà els noms i com viuen els animalons del camp: papallones, ocells, insectes, etc. Les autores ja ens havien sorprès amb un àlbum anterior excel·lent: Les veus del bosc, publicat també per Lletra Impresa. 

Un altre àlbum ben bonic i que tot just veu la llum editorial ara mateix és El meu amic Polp, il·lustrat per Daniel García Moragues i escrit per Aurora Ruà. Una aventura en què l'amistat entre un pop i un nen palesa la tendresa i els vincles especials que ben sovint s'estableixen entre els animals i els infants.      




JUVENIL
Per als joves adolescents, tenim una novel·la ben actual: El Projecte Gènesi, del multipremiat Manel Àlamo. Un llibre de ciència-ficció que conta l'expedició a un altre planeta. El llibre agradarà al jovent però també als adults aficionats a les aventures espacials i als videojocs. 

NOVEL·LA:
Aquesta vegada tenim el gust de presentar-vos una novel·la sobre un clàssic del pensament universal: Walter Benjamin. Passatges acabats, de Rafa Gomar. Els lectors assistiran als darrers dies de la vida del filòsof alemany a Portbou. Benjamin aprofita per fer un repàs de la seva vida i fer-ne balanç fins arribar a un desenllaç fatal. La novel·la, en clau d'autobiografia, ens presenta de primera mà el dia a dia del filòsof, però també de l'home, amb les seves debilitats, inadaptacions i manies persecutories, les quals el van dur a una vida plena d'inestabilitat. Una de les múltiples virtuts d'aquesta novel·la rau en el fet que cobren un protagonisme de gran rellevància i contrapès les dues dones que amb més intensitat van viure en etapes vitals diferents amb Walter Benjamin. Ens referim a Dora Sophie Kellner i Asja Lacis, dues dones independents, d’una trajectòria intel·lectual pròpia ben rellevant que van influir de manera destacada en l'obra del filòsof alemany.

Publiquem també la segona novel·la en català de Rafa ChirbesLes decàrregues del caçador, guanyador en dues ocasions del Premi Nacional de la Crítica. Una novel·la que completa el cicle inicial de Chirbes, amb La bona lletra, que ja vam publicar amb anterioritat.    

ASSAIG:            
En l'apartat assagístic comptem amb un títol que està tenint una recepció extraordinària entre els lectors: Per què pensem el que pensem? Manual contra el soroll i la mentida, de Vicent Botella Soler, físic, i Javier López Alós, filòsof. Un llibre de pensament crític i de divulgació que qüestiona la manera que tenim de pensar en el context actual d’estimulació constant i d'allau informativa que patim. 

POESIA:
En l'àmbit de la lírica comptem amb la traducció de l'obra més emblemàtica de Florbela EspancaBruc en flor, a cura de l'escriptor i editor Juli Capilla. Contemporània de Fernando Pessoa i Mário de Sá-Carneiro, Florbela Espanca és una de les veus més representatives de la literatura portuguesa del segle XX. Una autora amb una poesia subtil, sensual i atrevida que va trencar tots els motlles i les convencions de la seva època, que s'alçà amb un crit vitalista i de rebel·lia enmig d'una biografia tràgica i contra els encotillaments d'una societat portuguesa estantissa i conservadora. Florbela va ser una lluitadora, capdavantera del feminisme a Portugal i a tot Europa. Una veu literària imprescindiible que veu la llum per primera vegada en català.                     

I finalment, volem fer esment de la publicació de La terra del foc, a cura de Manel Rodríguez-Castelló i Jordi Botella,una mostra de poetes de tots els Països Catalans que delectarà els amants del gènere poètic.El recull aplega poemes dels llibres guardonats amb el Premi de Poesia Manuel Rodríguez Martínez-Ciutat d’Alcoi entre 1983 i 2023. Es commemoren així els quaranta anys d’un premi singular, independent i rigorós, íntimament lligat a la societat civil alcoiana amb aquesta mostra heterogènia de vuitanta poemes escrits per quaranta poetes. Les veus d’aquests quaranta poetes són les d’un país divers en la unitat essencial de la seua llengua i el foc que millor escalfa i il·lumina la nostra terra.    

Serem, doncs, a la Fira per atendre-us i explicar-vos les novetats i altres títols del nostre catàleg.

Moltíssimes gràcies per la vostra atenció.

Mercè Climent i Juli Capilla, editors 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada