dilluns, 24 de febrer del 2020

Presentació del llibre Diu que diuen..., de Miquel-Lluís Muntané, a Ripoll (27 de febrer, dijous tarda, 18.00 h)


Ens plau convidar-vos a la presentació del llibre:

Diu que diuen..., de Miquel-Lluís Muntané

A càrrec de Gemma Arimany i Carme Brugarola
i amb la presència de Miquel-Lluís Muntané, autor del llibre.

A la Sala Josep Maria Anglada de la Biblioteca Lambert Mata (Plaça de l’1 d’octubre, 1) de Ripoll
27 de febrer, dijous, a les 18.00 h

L’escriptor, sociòleg, periodista i gestor cultural Miquel-Lluís Muntané acaba de publicar un recull de contes ben especial. Diu que diuen... (Lletra Impresa Edicions) aplega una dotzena d’històries que es van anar publicant a la prestigiosa revista infantil Tretzevents, ja desapareguda. Ara, els ha revisats i, ben pentinats i empolainats, pulcrament editats i il·lustrats de manera acurada per Rosanna Crespo, ens els presenta nous de trinca i ben atractius.
Un cocodril que vol ser cantant, un fantasma que té por, unes formigues castelleres, un penell envanit i poc sociable, l’aigua d’una font que té la virtut de l’alegria, uns cargols futbolistes, un espantall espantat, un gat vigilant d’un magatzem de formatges, un grill que volia veure el mar... Aquests animalons, i altres personatges de fantasia, són els protagonistes d’aquests contes juganers i divertits, màgics i plens de giragonses i sorpreses.
Diu que diuen... és un recull de dotze contes que ens tornen a l’atmosfera de la millor tradició de la narrativa oral, però ens brinden alhora l’exquisidesa de la paraula escrita amb delicadesa, perquè han passat pel sedàs de l’ofici d’un escriptor de primera magnitud, com és el cas de Miquel-Lluís Muntané.

divendres, 21 de febrer del 2020

Presentació "El regrés" a Ròtova


Ahir començaven les activitats programades per al Porrat de Sant Macià de Ròtova, entre les quals hi havia la presentació de la novel·la El regrés d'Antoni Garcia-Oliver. Crec que no m'equivoque si dic que va ser un acte literari reivindicatiu, divertit i ple de passió, perquè així és Toni, l'autor d'aquesta joieta que parla de l'expulsió dels moriscos a terres valencianes: lluitador, combatent, entuiasta, enèrgic, divertit, irònic, defensor de la nostra cultura, enamorat de la llengua i un llarg etcètera.
Agraïm la sensibilitat envers la cultura per part de la nova corporació municipal de Ròtova, en especial al seu alcalde Jordi Puig Muñoz.



dilluns, 17 de febrer del 2020

Presentació de la novel·la ‘El regrés’ a Ròtova (20 de febrer, dijous, 20.00 h)


La presentació de la novel·la tindrà lloc aquest dijous 20 de febrer
a l’Antiga Sindical de Ròtova, a les 20.00 h, i comptarà amb la presència de:

Joan Muñoz, col·laborador de la Junta de Biblioteca
Antoni Garcia-Oliver, autor del llibre

Antoni Garcia-Oliver novel·la l’expulsió dels moriscos de terres valencianes

Segurament, és un dels capítols més transcendents, vergonyants i alhora emotius de la història dels valencians. L’expulsió dels moriscos va ser un dels intents programàtics de genocidi cultural i de neteja ètnica més destacats i no prou conegut ─ni molt menys reconegut─ entre nosaltres, les conseqüències del qual, tanmateix, van ser devastadores des del punt de vista econòmic, demogràfic i sentimental. Per als valencians va constituir un trasbals del qual ens vam anar recuperant molt a poc a poc.
És amb aquest rerefons històric, ben documentat i fonamentat, que Antoni Garcia-Oliver ha bastit una trama novel·lesca àgil, dinàmica, emotiva i escrita amb pulcritud. El regrés narra la història de la família dels Abencomeix, obligada a abandonar les seues possessions i a marxar de la que havia estat la seua terra durant segles, arran del decret d’expulsió dels moriscos, el 1609. Una família que, a pesar de la repressió i de l’estigmatització dels antics musulmans de Xarq al-Àndalus, hi va reeixir i va poder acumular una fortuna considerable. Poc abans de l’exili, els Abencomeix prenen la determinació de soterrar els seus béns, sabedors que si se’ls emporten a Algèria els perdrien per sempre en mans de les autoritats cristianes. Uns anys després, Jaie, el petit dels Abencomeix, decideix tornar al seu país natal per tal de recuperar el tresor familiar amagat secretament al Penyal de l’Esparver. Però aquest viatge de tornada li depara una sorpresa inesperada que trasbalsarà de dalt a baix el seu propòsit i capgirarà per complet la història personal i familiar.



AUTOR


Antoni Garcia-Oliver va nàixer a Beniopa (la Safor) en 1949. Llicenciat en Llengua i Literatura per la Universitat de Barcelona, va ser professor de l’ICE i de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià i d’ensenyament mitjà. Ha col·laborat com a corrector en diverses revistes, novel·les i poemaris. I ha exercit d’empresari durant una quinzena d’anys. El regrés és la seua primera novel·la.

diumenge, 16 de febrer del 2020

PLAÇA DEL LLIBRE D'ALACANT

La Plaça del Llibre d'Alacant és un espai que pretén donar visibilitat a la literatura en català que es fa des del País Valencià. És també un punt de trobada amb lectors i lectores que busquen ampliar la seua biblioteca, és una gran oferta d'actes literaris (contacontes, recitals, homenatges, taules redones, presentacions...), concerts i jocs per a infants. És una oportunitat de retrobar-se amb els amics de sempre i amb noves amistats. En definitiva, la Plaça del Llibre és una festa i nosaltres també hi vam ser presents en aquesta 4a edició. 
El dissabte de matí amb un contacontes al voltant del llibre Diu que diuen... de Miquel-Lluís Muntané; i de vesprada amb la taula redona "Corrents de fons al País Valencià" amb Gustau Muñoz, autor del llibre Corrents de fons. Cultura, societat, política, Anna Esteve i Lliris Picó. 
També hi van participar en el Micro obert convocat per l'Associació d'Escriptors de Llengua Catalana (AELC) amb la lectura d'un fragment de Vidres en la moqueta de Rafa Gomar, a càrrec de Juli Capilla; i del primer capítol de la novel·la El regrés d'Antoni Garcia-Oliver. 

Contacontes, a càrrec de Mercè Climent

Lectura de Juli Capilla en el micro obert.

Lectura de Mercè Climent en el micro obert.

Anna Esteve, Gustau Muñoz i Lliris Picó, en la taula redona 
"Corrents de fons al País Valencià"

dijous, 6 de febrer del 2020

Rafa Gomar i Gustau Muñoz aquest cap de setmana a Dénia i Simat de la Valldigna, respectivament

Aquest cap de setmana tenim dues activitats relacionades amb la nostra editorial que trobem interessantíssimes.

Divendres, 7 de febrer, 20.00 h, a la Biblioteca Pública de Dénia, la presentació de la novel·la Vidres en la moqueta, de Rafa GomarHi intervindran, a més de l'autor autor de la novel·laJordi Sebastià, escriptor.

I dissabte 8 de febrer, a les 19.30 h., la conferència de Gustau Muñoz: "País, política, memòria (una reflexió a partir de Corrents de fons)", a l’almàssera del Monestir de Santa Maria de la Valldigna. Hi intervindran: Víctor Mansanet, escriptor i alcalde de Simat de la Valldigna, i Gustau Muñoz, assagista i editor.