diumenge, 18 de desembre del 2016

ÈXIT ROTUND A LA PRESENTACIÓ D'ALCOI


Dijous 15 de desembre Lletra Impresa presentava les seues dos novetats infantils a la sala Àgora d’Alcoi davant d’unes 150 persones, la majoria xiquets: El misteri dels Reis d’Orient, de Mercè Climent, amb il·lustracions de Maria José Ruzafa “Laruzafa” i L’últim llop de la Serrella, de Jordi Raül Verdú, amb il·lustracions de Sílvia Faus i Àngela Barratxina.



L’acte estigué presentat per Raül Llopis (doblement llop), regidor de Cultura i Festes de la ciutat. En el seu parlament digué que se sentia molt orgullós d’haver comptat com a regidor amb Mercè Climent (2015) i Jordi Raül Verdú (2016) per a escriure i llegir el manifest del 9 d’Octubre.

La següent a parlar va ser Mercè Climent, primer com a editora –ja que es presentava també l’editorial oficialment a Alcoi– i després com a autora d’El misteri dels reis d’Orient. Ens va contar una història autobiogràfica (real?) d’un viatge que va fer quan tenia 8 o 9 anys a un lloc al·lucinant i màgic on tres homes molt estranys li van encomanar una missió molt important: que els xiquets mai deixaren de creure en la màgia. I és per això que va escriure aquest llibre valent, agosarat, trencador, recomanat especialment per aquells qui han perdut la innocència de creure en les coses màgiques.

La il·lustradora del llibre, Maria José Ruzafa, va parlar de com havia estat el treball de donar vida a aquesta història alhora que anava mostrant algunes il·lustracions del llibre, no totes, perquè qui vulga descobrir el misteri real i reial haurà de llegir el llibre.


Pel que fa a l’altre llibre, L’últim llop de la Serrella, va ser Jordi Raül Verdú qui va encomanar les ganes de llegir-lo amb l'emoció que posava a les seues paraules mentre ens mostrava imatges precioses de la Serrella. I és que és un enamorat de la natura i dels llops, i el seu llibre se centra molt en aquests dos aspectes. També va fer esment a la curiositat que per primera vegada 2 eren les il·lustradores que havien posat rostre a una història seua, i per a més inri, eren mare i filla: Sílvia Faus (amb qui ja havia fet tàndem en altres ocasiones) i Àngela Barratxina

En acabant els autors i les il·lustradores van signar exemplars (molts) dels seus llibres. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada