divendres, 30 de setembre del 2016

"La carabassa Tomasa", de Xaro Navarro i César Barceló



Estem d'enhorabona! Lletra Impresa Edicions ja té el títol de família nombrosa de categoria especial. Amb La carabassa Tomasa, de Xaro Navarro i Cesar Barcelo, arribem ja als 5 fills editats.

SINOPSI DEL LLIBRE
La carabassa Tomasa viu a l’horteta de l’oncle Pere junt a altres hortalisses, als afores del poble. És tan gran i tan bonica que tots l’admiren: les bajoques, les creïlles, els naps, les carxofes, els fesolets... Però a la carabassa Tomasa tot li molesta i es queixa de tot: de les formigues que li pugen al damunt, dels ratolinets que es gronxen entre les tiges que li coronen el cap i dels cucs que la mosseguen i li foraden les fulles. Un bon dia l’arranquen del bancal i se l’emporten vés a saber on. Què li passarà lluny del seu hortet? 
La carabassa Tomasa és un conte entranyable escrit amb una sensibilitat especial en què la natura, l’amistat, les coses senzilles i la vida de poble són els veritables protagonistes. 
El llibre inclou algunes receptes de cuina fetes amb carabassa, algunes curiositats sobre aquest fruit oriünd d’Amèrica i unes notes ben interessants sobre l’origen autèntic de les festivitats de Halloween i de Tots Sants.   

AUTORA
Xaro Navarro va nàixer el 1972 a Beniarrés, a la comarca del Comtat. És educadora infantil de professió. Actualment viu a Alcoi.
Dedica el temps lliure a llegir, també a escriure contes infantils, còmics, cançons, poesia, narrativa, sense perdre mai la perspectiva dels costums, les tradicions, les vivències i, en definitiva, les arrels del poble.
Ha publicat dos llibres infantils: Contes d’animalets i animalots i Més d’animalets i animalots. Són dos contes plens de faules molt apropiades per als menuts.
Ha fet i continua fent presentacions, animacions lectores i tallers en col·legis i centres culturals. També ha participat en tertúlies literàries. Disposa d’una web: www.xaronavarro.com, on els xiquets poden gaudir llegint, jugant i fent manualitats.

IL·LUSTRADOR
César Barceló és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de València. La seua trajectòria com a il·lustrador va començar a Barcelona, mentre feia el Postgrau d’Il·lustració en el Centre Universitari de Disseny i Art Eina. el Postgrau d’Il·lustració en el Centre Universitari de Disseny i Art Eina.
El seu estil, de traç expressiu i paleta reduïda, es pot veure en nombrosos treballs com ara els cartells que ha fet per al festival Jazz al Botànic de València o el de la Fira del Llibre de València en 2012.
Entre els llibres per a xiquets que ha il·lustrat trobem: Quan xiula l’avi, de Clara Berenguer II Premi Internacional de Benicarló; El nap gegant, de Carles Cano; Quina selva tan boja, de Xavier Montero; Gorki, de Jordi Garcia; Els habitants del planeta Zero, de Jordi Garcia; Travallengües, de Cristòfol Martí; o Cocodrila Cocopau, de Jordi Garcia, Premi de la Generalitat Valenciana al millor llibre il·lustrat en 2004.
Tot el seu treball es pot veure en la seua web: www.cesarbarcelo.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada