dimarts, 13 de febrer del 2024

Un llibre per aprendre a pensar (o a desaprendre-hi)

Un llibre per aprendre a pensar (o a desaprendre-hi)

L’editorial Lletra Impresa acaba de publicar un llibre que fa que pensar: Per què pensem el que pensem, de Vicent Botella i Soler i Javier López Alós. El primer és doctor en física i poeta, expert en neurociència computacional. El segon, filòsof i escriptor. Es van conèixer per casualitat en un BlaBlaCar entre Dénia i València i, des de llavors, no han fet més que donar-li voltes al cervell, a base de capgirar-lo i sotmetre’l a un escrutini minuciós que mira de pensar en què pensem, com pensem, per què pensem... si és que pensem, és clar.

Per què pensem el que pensem és un llibre de plena actualitat. Escrit amb un estil fresc i desenfadat, però rigorós, versa sobre la manera més o menys erràtica de pensar que tenim els humans, ben sovint condicionada per automatismes, prejudicis i criteris de decisió no sempre encertats que, en nom de l’economia productiva, ens duen ben sovint a conclusions errònies. No és, ni de bon tros, un llibre alliçonador ni d’autoajuda, sinó una invitació a la reflexió sobre aquests mecanismes de decisió i control cerebral que ens condicionen tantes vegades la vida.

Els autors han confeccionat un llibre amè i ben suggeridor després d’haver fet un munt de conferències i cursos adreçats a diversos professionals interessats en temes relacionats amb la psicologia, la sociologia, la filosofia, l’economia, entre altres disciplines. Un llibre de gran abast també, de caràcter divulgatiu i del tot intel·ligible. Veure’ls en directe és un autèntic plaer: divertits, bon comunicadors, suggeridors, enginyosos... Una veritable troballa, val a dir.

Moltes gràcies per la vostra atenció. Ben cordialment,

Juli Capilla, editor

El llibre es presenta aquesta setmana a Gandia, València i Alacant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada