diumenge, 7 de març del 2021

Enric Iborra parla de “Farem un pensament”, de Manel Rodríguez-Castelló, a “La serp blanca”

 El prestigiós escriptor, crític literari i professor Enric Iborra ha fet una crítica detallada a propòsit de Farem un pensament. Metaforismes i saials, de Manel Rodríguez-Castelló, a “La serp blanca”, el seu bloc sobre «notes de lectura i altres històries». Entre altres observacions i anàlisis destaca: 

«Al costat de la seua producció poètica, amb més de deu llibres publicats fins ara, i d’incursions en la narrativa breu, en el teatre i en l’edició filològica, Manel Rodríguez-Castelló ha practicat amb regularitat i insistència el gènere de la columna d'opinió. Crec que ja porta publicats més de 1.400 articles, alguns dels quals han estat recopilats en forma de llibre. Fa temps, destacava en una nota d’aquest blog que l’etiqueta de «columna periodística» no descriu amb justícia aquests textos.

Rodríguez-Castelló respecta l’extensió breu i les referències a l’actualitat de la columna, però ha fet de la necessitat virtut i ha reconvertit aquests límits estrets i estrictes en unes proses literàries, en una mena d’instantànies a partir d’algun fet de l’actualitat, d’algun viatge o d’alguna lectura, amb una deliberada voluntat d’estil.»

Podeu llegir la crítica sencera en aquest enllaç: Entre l’instant i el fragment: metaforismes i saials de Manel Rodríguez-Castelló

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada