divendres, 16 d’octubre del 2020

Presentació del llibre ‘Mónica Oltra o el compromís’, de Tomàs Escuder (Plaça del Llibre de Castelló, 17 d’octubre, dissabte, a les 13.00 h)


Mónica Oltra o el compromís
, de Tomàs Escuder, és una biografia assagística a propòsit de Mónica Oltra, l’actual vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, portaveu del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Sens dubte, una de les persones de més transcendència política de les dues darreres dècades al País Valencià.

Amb pròleg de Gustau Muñoz i epíleg de Miquel Real, el llibre fa un recorregut per la vida de Mónica Oltra i inclou dues conferències inèdites i articles sobre diverses qüestions socials claus en la seua política i gestió de govern.

Pel seu compromís social, per la seua mentalitat moderna i resolutiva, constructiva i pràctica, coherent i innovadora; per la seua capacitat aglutinadora i transversal, valencianista, inclusiva i integradora, Mónica Oltra ha esdevingut un referent inexcusable i un model de govern, sempre al servei de la gent. És, sens dubte, una de les figures cabdals que van fer possible el capgirament necessari del govern de la Generalitat Valenciana, del qual a hores d’ara n’és un component fonamental.

En el seu període d’oposició va fer una tasca impagable de denúncia de la corrupció política i mediàtica. I com a vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, portaveu del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra ha demostrat que es pot governar d’una altra manera, ser honesta políticament i vetlar, per damunt de tot, pels interessos col·lectius, per la dignificació de les persones, per l’autogovern, per un finançament just i pels drets històrics i nacionals de les valencianes i dels valencians. En definitiva, pel bé de tot el poble.

Autor:

Tomàs Escuder Palau va nàixer l’any 1946 a Castelló. Els seus compromisos socials i polítics el defineixen tant com la seua afició per l’alpinisme i pel mar. Va estudiar Administració d’Empreses i Ciències Polítiques a la Universitat Complutense de Madrid i Antropologia a la Sorbona de París. Ha estat traductor de l’alemany i del francès i es va dedicar a diversos treballs burocràtics. Ha escrit i publicat diverses biografies, llibres de viatges, narracions i contes i també col·laboracions en revistes i diaris. 

17 d’octubre, a les 13.00 h, a la Plaça del Llibre de Castelló (Plaça Santa Clara). Amb la presència del senador per Compromís, Carles Mulet, i de l’autor de l’obra, Tomàs Escuder

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada