dissabte, 26 de setembre del 2020

Lletra Impresa Edicions torna al Liberisliber de Besalú!

Per tercer any consecutiu Lletra Impresa Edicions participa a Liberisliber, la Fira del Llibre de Besalú. Enguany, el Liberisliber aplega 65 editorials i llibreries independents de tot l’Estat, la majoria en llengua catalana. La Fira arriba ja a l’onzena edició i tindrà lloc a Besalú el cap de setmana del 3 i 4 d’octubre.       

Pel que fa a Lletra Impresa Edicions, és un privilegi i una il·lusió participar en aquesta fira un altre cop. Els editors i també escriptors Mercè Climent i Juli Capilla aprofitaran l’oportunitat per oferir algunes peces claus del seu catàleg, i algunes novetats recents, entre altres:

· Diari íntim d’un editor, de l’escriptor xinès Ouyang Yu, traduït per Jorge Salavert. [narrativa] Novetat!

·  Vidres en la moqueta, de Rafa Gomar. [novel·la] Novetat!

· Mónica Oltra o el compromís, de Tomàs Escuder, amb pròleg de Gustau Muñoz, epíleg de Miquel Real i textos inèdits de Mónica OltraNovetat! [biografia - assaig]

·  El regrés, d’Antoni Garcia-Oliver [juvenil] Novetat!

· Cotonet i les cinc carlotes, d’Irene Verdú i il·lustracions de Daniel García Moragues [infantil] Novetat!




I a més a més, dos llibres de luxe reconeguts al Liberisliber de les edicions anteriors:

·         Després de l’amor, de l’escriptor indi Subash Jaireth, traduït per Jorge Salavert. [novel·la] Finalista Premi Liberisliber de narrativa 2019!

·         Mário de Sá-Carneiro: Poesia completa. Cartes a Fernando Pessoa, traducció i edició a cura de Vicent Berenguer. [poesia - correspondència] Premi Liberisliber Lira de poesia 2018!


 

Lletra Impresa Edicions: lletraimpresa.com 

Tot sobre el Liberisliber ací: liberisliber.com

 

dissabte, 12 de setembre del 2020

Lourdes Toledo destaca la qualitat de la novel·la ‘Vidres en la moqueta’, de Rafa Gomar


Lourdes Toledo: “diria que Gomar ha consolidat un quefer narratiu de pes” 

L’escriptora i periodista Lourdes Toledo ha subratllat al suplement ‘Posdata’ del diari Levante-emv la qualitat de Vidres en la moqueta (Lletra Impresa Edicions), de Rafa Gomar, un escriptor de llarga trajectòria, guanyador d’alguns dels premis més destacats de la literatura catalana, com ara el Víctor Català, l’Andròmina de narrativa dels Premis Octubre i el Soler i Estruch de narrativa curta, entre molts altres.  

Toledo assegura, a propòsit de de la novel·la de Gomar, que “Des del primer moment els personatges i els escenaris tenen força i són creïbles. Els diàlegs flueixen i aconsegueixen allò que sospite és un dels propòsits de Gomar: que alguns dels personatges ens resulten antipàtics, espessos, perquè realment ho són. I que, en canvi, mostrem com a lectors certa compassió i simpatia per les ‘víctimes’ del relat”.

A la novel·la de Rafa Gomar, Vidres en la moqueta, tres matrimonis fan un viatge de cinc dies en un creuer per les aigües del Rin, des d’Amsterdam fins a Estrasburg. Sota l’aparent placidesa del trajecte i les excursions efectuades a les grans ciutats per on passen, Marta coneix Rasim, un bosnià exiliat de la Guerra dels Balcans que treballa com a cambrer i massatgista al vaixell. Els destins entrecreuats, les paradoxes del passat i les seues concomitàncies com a víctimes, els uniran fermament...

Ací hi ha la ressenya completa:




dimecres, 9 de setembre del 2020

Lletra Impresa Edicions a la Setmana del Llibre en Català

Des d’avui fins al diumenge se celebra la Setmana del Llibre en Català a Barcelona. Des de Lletra Impresa Edicions exposarem els nostres llibres a la caseta 56, incloent-hi, és clar, les darreres novetats:

·         Vidres en la moqueta, de Rafa Gomar. Un creuer pel Rin, des d’Amsterdam a Estrasburg, en què els seus protagonistes, Marta, una dona que ha patit maltractaments psicològics per part del seu home, i Rasim, un excombatent de la Guerra dels Balcans que va patir tortures, es troben atzarosament en una cruïlla inusitada i sentimental.  

·         Diari íntim d’un editor, de l’escriptor australià d’origen xinès Ouyang Yu, traduït per Jordi Salavert. Una novel·la eròtica, sí, però molt més que això; perquè l’autor aprofita per destil·lar tot de reflexions al voltant de l’amor i del sexe. Una novel·la que estableix també un diàleg obert amb la filosofia de tradició oriental (Su Shi, Mao, Li Bai, Ihara Saikaku) i amb alguns clàssics de la literatura occidental (el Marquès de Sade, Nabókov, Montaigne, Beckett, Cioran, Maugham i Bolaño).

·         El regrés, d’Antoni Garcia-Oliver. Una novel·la que narra la història de la família dels Abencomeix, obligada a abandonar les seues terres arran del decret d’expulsió dels moriscos, el 1609. Però un dels Abencomeix tornarà d’estranquis a casa seva amb la intenció de recuperar el tresor ocult en un amagatall. Una tornada que li depararà no poques sorpreses i una dona que li canviarà la vida.  

·         Coronet i les cinc carlotes, amb text d’Irene Verdú i il·lustracions de Daniel García Moragues. Cotonet és un conillet eixerit i rialler. Un dia es troba amb el planter de pastanagues que ha sembrat el seu pare. Però, voldrà compartir-les amb la família o se les menjarà totes? Un llibre que ens ensenya que compartir i ser generosos amb els altres ens fa molt més feliços i ens és infinitament més beneficiós i satisfactori.  

 

Podeu fer una ullada al nostre catàleg en aquest enllaç: lletraimpresa.com